Video: Zajímavosti o pohádce Klíč svatého Petra. Kolikátého krále si zde zahrál Petr Nárožný?

Video: Zajímavosti o pohádce Klíč svatého Petra. Kolikátého krále si zde zahrál Petr Nárožný?
Klíč svatého Petra | Jaroslav Fikota / Česká televize
Klíč svatého Petra kombinuje klasické pohádkové postavy jako jsou vodník, zlí rádcové nebo princezna, s méně obvyklými charaktery. V tomto případě se svatým Petrem a třemi hlavními hrdiny – zlodějem, podvodnicí a nevinným Tobiášem. Scenárista Petr Hudský přišel se zápletkou vystavěnou kolem ukradeného klíče od nebeské brány.
Klíč svatého Petra
Klíč svatého Petra
57%
Tentokrát nová pohádka zaznamenala obrovský úspěch, jelikož ji v době premiéry sledovalo neskutečných 60 % procent všech lidí, co měli zrovna puštěnou televizi. Celkem to bylo téměř 3 milionů diváků, což už je dostatečný signál na to, aby Česká televize mohla nadále ve své štědrovečerní tradici pokračovat. Sázka na pohádky prostě dokonale funguje. A jelikož byl Klíč svatého Petra televizním hitem minulých týdnů, připravili jsme si pro vás ve videu 10 zajímavostí, ale pár jich zmíníme i zde v článku.
Klíč svatého Petra: 10 faktů | Kinobox
Jak už jsme zmínili v úvodu, ve snímku se objevil i herec Petr Nárožný, který již po jedenácté dostal roli samotného krále. Jeho zkušenosti s těmito typy rolí se promítly i do úpravy scénáře, kdy postavu krále změnil z odevzdaného krále, co poslouchá své dva kancléře, na panovníka, který si z nich často utahuje. To jistě dodalo postavě na zábavnosti a divácké atraktivitě. Překvapivým účastníkem natáčení byl mladý herec Filip Březina, jenž většinou role v pohádkách odmítá, ale tentokrát udělal výjimku. Hlavním důvodem bylo přání jeho babičky, která si ho vždy přála vidět v nějaké hezké české pohádce.
Nejvíce na celém filmu diváky zaujal pravděpodobně vizuál a jisté lokace, jmenovitě musíme zmínit schody do nebe nebo taky vodníkův dům. Roli vodníka zde získal Lukáš Příkazký, který kvůli svým častým podvodním scénám měl při ruce vždy potápěče s dýchacím přístrojem. Pohádkovou atmosféru ještě více umocnily skvěle vybrané lokality. Filmaři převážnou část filmu natáčeli hlavně na třech lokacích – konkrétně na Zámku Sychrov, Hradu Zvíkov a ve městě Slavonice.