Líná a nakynutá Kung Fu Panda se počtvrté vydává vytřít padouchům zrak i jídelní misky

Líná a nakynutá Kung Fu Panda se počtvrté vydává vytřít padouchům zrak i jídelní misky
Kung Fu Panda 4 | CinemArt
Na pohled nemotorná a líná panda zběhlá v technikách starobylého bojového umění se stala dětským fenoménem roku 2008, kdy vyšel kasovně úspěšný první díl. Od té doby následovaly ještě dva celovečeráky (každý vydělal přes půl miliardy), několik seriálů a krátkometrážních příběhů. Po patří k novodobým animovaným hrdinům, jež zná každý. Čtvrtý díl přichází dlouhých sedm let po trojce a trailer slibuje, že znovu dostaneme spolehlivou rodinnou zábavu.
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
81%
Po (Jack Black) se má stát „spirituálním lídrem Údolí míru“, ačkoli v oblasti spirituality zaostává podobně jako v dietě a v železném režimu kung fu mazáka. Musí vycvičit svého nástupce a současně ubránit mocnou hůl po svém mentorovi Oogwayovi, na niž má zálusk Chameleon. Mohl by s ní znovu svolat všechny zlosyny, jež Po odklidil do říše duchů. Po se s pomocí lišky Zhen pouští do groteskních akčních podniků a objevuje městské prostředí, které jsme v předchozích dílech moc neokusili.
Kung Fu Panda 4: trailer | Universal Pictures
Materiál si v podstatě udržuje mentalitu a vizuální styl předchůdců, takže bychom měli dostat trochu patetický univerzální humor pro celou rodinu a navrch špetku dospělejšího utahování si z východní mytologie. K sérii poprvé naskakuje režisér Mike Mitchell, jenž má bohaté zkušenosti ze spotřebních, ale ucházejících animáků jako Shrek: Zvonec a konec nebo Trollové. Šílený humor si vyzkoušel hned ve svém debutu Deuce Bigalow: Dobrej striptér, takže pošetilá nátura hlavního hrdiny by mu měla sedět.
Čtyřka bude dost možná posledním dílem, čemuž nasvědčuje opětovné zapojení postav jako Tai Lung (Ian McShane), jenž byl hlavním záporákem jedničky. Převažují však nováčci, z nichž vedle Zhen zaujme hlavně zakrslík s násilnickými tendencemi namluvený oscarovým Ke Huy Quanem. V dalších rolích uslyšíme Bryana Cranstona, Jackieho Chana, Angelinu Jolie či Dustina Hoffmana.
Kung Fu Panda 4 poskytne oproti pixarovkám či animákům studia Disney úkrok k fyzičtější a nenáročné komice, avšak kvalitní forma, originální nápady a značný věhlas dané látky zřejmě zajistí další vděčný divácký hit. Můžete si tipnout, jaké místo bude po premiéře okupovat v žebříčku nejlépe hodnocených animáků dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
zdroj: Screen Rant