Bollywoodský Fighter láká na vzdušné souboje, národní hrdost a ujetost. Kopíruje Top Gun

Bollywoodský Fighter láká na vzdušné souboje, národní hrdost a ujetost. Kopíruje Top Gun
Fighter | Viacom18 Motion Pictures
Fighter
Fighter
61%
Fighter: teaser trailer | Viacom18 Motion Pictures
Prvnímu traileru dominují vzdušné souboje, jedna akrobatická stojka (co by na ni asi tak řekl Martin Šonka?) a silná gesta. Řadu záběrů a kompozic si tvůrci okatě vypůjčili z druhého Top Gunu, dle dostupných informací je Fighter prvním akčním výkopem letecké franšízy. Kvůli pandemii koronaviru se původní datum premiéry z ledna 2021 přesouvá na leden 2024, v Indii bude mít premiéru 25. ledna na tamní Den republiky. Na filmu pracovali kadeti z indických vzdušných sil.
Nutno přiznat, že vzhledem k ostatním bollywoodským spektáklům se Fighter bere o poznání vážněji a sebevědoměji, zveřejněné záběry vypadají po technické a vizuální stránce poměrně solidně a upoutávka v člověku vzbuzuje zvědavost.
Fighter
Fighter | Viacom18 Motion Pictures
V hlavních rolích se představí Hrithik Roshan (Bang Bang) a Deepika Padukone (xXx: Návrat Xandera Cage). Režíruje Siddharth Anand, který má na svém kontě indický remake Ramba nebo dobrodružnou akci Pathaan. Té se v kinech solidně dařilo, při rozpočtu 29 milionů dolarů utržila 130 milionů. Kde si budou moci evropští diváci a divačky Fightera přehrát, zatím netušíme.
zdroje: Kinobox, Viacom18, Nerdfix