S Constantinem se stále počítá. Keanu Reeves se těší na nekompromisní podívanou

S Constantinem se stále počítá. Keanu Reeves se těší na nekompromisní podívanou
Constantine | Warner Bros.
Variety, jež o prvních pevnějších krocích směrem ke druhému Constantinovi poprvé informovalo minulý podzim, se rozhodlo zjistit, jak tvůrci zatím pokročili. První dobrá zpráva je to, že režisér Francis Lawrence na nové adaptaci komiksu vznikajícího pod hlavičkami DC Comics a Vertigo Comics dál pracuje. Je v pravidelném kontaktu s Reevesem, aby měl jistotu, že mu role sedne – bez jeho návratu by snímek okamžitě ztratil smysl.
Constantine
Constantine
82%
Za špatnou, byť ne překvapivou zprávu můžeme podkládat to, že nejenže neexistuje scénář, film dokonce zatím nemá ani jasný tvar. Nebýt scenáristické stávky, nejspíš by se touhle dobou už psalo, v jejím důsledku se však i Constantine dostal do skluzu. „Dvojku očividně zdržela stávka,“ přiznal Lawrence v rozhovoru pro GameSpot. „Navíc jsme museli překonat řadu překážek, abychom se opět dostali k plné kontrole postav. Práva ze strany Vertiga byla chvíli v rukou někoho jiného. Teď už jsou zpět u nás,“ dodal.
7-filmovych-hrdinu-ktere-maji-do-svych-kniznich-predobrazu-tak-daleko-ze-to-casto-rozzurilo-nejen-fanousky-ale-i-autory-knih
Keanu Reeves jako Constantine | 2004 Warner Bros.
Protestující již opustili ulice, právní nesrovnalosti se vyřešily. Lawrence, Reeves a producent Akiva Goldsman tedy opět tráví čas brainstormingem ohledně přesných plánů. Mezi trojicí má pak zatím panovat shoda. Všichni se chtějí vyvarovat nedostatkům prvního filmu a tentokrát nabídnout nekompromisní erkovou (tedy dětem nepřístupnou) podívanou.
Musíme si uvědomit, že první Constantine vznikl před Nolanovými Batmany, Snyderovými Watchmeny a celou moderní érou Marvelu a DC. Přístup studií ke komiksům byl tedy značně rigidnější – vyžadovala výhradně uvolněnou rodinnou zábavu, která bude mít pouze příchuť nevázané předlohy. Toto břímě bylo nakonec z komiksů sňato a dnes mohou (vzhledem ke krizi zájmu o tyto filmy spíš musí) mnohem víc experimentovat. Francis Lawrence, jenž tehdy debutoval, navíc stihl nabrat bohaté zkušenosti, nejvíc asi s filmem Já, Legenda s Willem Smithem. Tahle druhá šance má zkrátka smysl.
Keanu Reeves
Keanu Reeves

Herec

Vždy bylo jasné, že filmový potenciál Constantina zůstal nenaplněný. I proto se během necelých dvou dekád producenti pokoušeli projekt dvakrát neúspěšně oživit v seriálové podobě. Dlouho se nepočítalo s tím, že by měl Reeves potřebu se vrátit, právě jeho nadšení však podle všeho okamžitě stoplo další televizní plány a energii směřovalo k dalšímu celovečeráku. Zatím je rozhodně brzo se radovat, vždyť nemáme ani scénář, pokračování však nikdy nebylo tak blízko jako nyní.
zdroje: Variety, GameStop
Podívejte se na seznam nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.