Nebezpečná rychlost byla původně nabízená studiu jako Policajt v Beverly Hills 3

Nebezpečná rychlost byla původně nabízená studiu jako Policajt v Beverly Hills 3
Nebezpečná rychlost | 20th Century Fox
Don Granger, který v té době v Paramountu pracoval v produkci, nedávno navštívil podcast 50 MPH, kde moderátory překvapil tím, že se pokoušel scénář Nebezpečné rychlosti napasovat do série o Axelu Foleym. „Opravdu jsem chtěl, aby to vyšlo. Byl jsem na obědě s naším předsedou a snažil jsem se ho přemluvit, aby z toho byl Policajt v Beverly Hills III. Řešili jsme to asi patnáct minut, než to zamítl. Tehdy se hledal vhodný scénář pro trojku a mně přišel Axel Foley v autobusu jako dobrý nápad. Byl to můj poslední výstřel. Mohl z toho být lepší Policajt v Beverly Hills III, než jaký nakonec vznikl, ale bohužel to nevyšlo. Šlo o můj poslední pokus o pořádnou ránu,“ uvedl Granger.
Policajt v Beverly Hills III: O čem měl původně snímek být a proč vypadla jedna z hlavních hvězd série
Filmy15. 12. 2020
Policajt v Beverly Hills III: O čem měl původně snímek být a proč vypadla jedna z hlavních hvězd série
Jak všichni víme, příběh Nebezpečné rychlosti se točí okolo autobusu, do něhož terorista nastraží bombu tak, aby explodoval, pokud jeho rychlost klesne pod 50 mil za hodinu. Na papíře to podle producenta Marka Gordona, který snímek nakonec produkoval pro 20th Century Fox, nejspíš pro Paramount nevyznělo tak dobře, jak mělo. „Pravděpodobně si mysleli, že je to trochu hloupý nápad. Když se zamyslíte nad celou zápletkou, vlastně extra lákavě nepůsobí. Ale nakonec vznikl úžasný film. Nebyl úplně realistický. Postavy se držely při zemi, ale zároveň to bylo vtipné. Graham Yost tohle umí. Myslím, že to nakonec mělo tu správnou míru zábavy a popcornovosti, a zároveň to bylo drsné,“ pravdil Gordon.
Obě série bohužel dopadly neslavně. Třetí Policajt v Beverly Hills se nakonec odehrával v zábavním parku, Eddie Murphy v době natáčení cítil vyhoření a výsledkem byl slabý příspěvek, který v kinech propadl. Stejně dopadla druhá Nebezpečná rychlost, jejíž zasazení na luxusní vyhlídkovou loď dopředu odradilo Reevese, že tohle v rámci „rychlého“ konceptu fungovat nebude. A měl pravdu.
Policajt v Beverly Hills dostane šanci na nápravu čtvrtým dílem, který je již dotočený a bude uvedený na Netflixu (zatím nevíme kdy). Nebezpečná rychlost je momentálně mrtvou sérií, Reeves i Bullock nicméně v minulosti uvedli, že by se trojce nebránili. Tak třeba se jí jednou také dočkáme.