Sběratel kostí: Zapomenutá filmová detektivka dostane téměř po čtvrtstoletí pokračování

Sběratel kostí: Zapomenutá filmová detektivka dostane téměř po čtvrtstoletí pokračování
Sběratel kostí | Columbia TriStar
Psal se rok 1999. Washington už platil za hvězdu a Jolie se začala profilovat jako jeden z největších hereckých talentů své generace. Společně se ten rok sešli u snímku Sběratel kostí, adaptace stejnojmenného románu Jeffreyho Deavera. Líčil složité pátrání po vrahovi, jenž každé ze svých obětí vyřízne kus masa až na kost a vyšetřovatelům na místě činu záměrně zanechá různé předměty. Ty po správném pochopení naznačují, kde a kdy bude spáchán další zločin.
Pro Washingtona byla role skutečnou výzvou. Jeho detektiv Lincoln Rhyme byl paralyzovaný od krku až po prsty na nohách a většinu scén odehrál v posteli, zatímco v terénu byla jeho parťačkou Jolie. Vzhledem k popularitě předlohy se od snímku hodně čekalo a následné vlažné recenze ho zařadily do kategorie zklamání. Obecně nicméně nešlo o špatný žánrový kousek. Snímek si navíc nevedl zle v kinech (rozpočet 48 milionů dolarů, celosvětové tržby 150), takže se nedlouho po premiéře začalo spekulovat o pokračování. Nikdy na něj nedošlo, to se však podle všeho změní.
Sběratel kostí
Sběratel kostí | Columbia TriStar
Minulý týden totiž server Giant Freakin Robot přišel s překvapivou informací, že se dvojka konečně chystá. A co víc, s původními hvězdami! Není neobvyklé, že se po letech oživují slavné série, aby však někdo navazoval na 24 let starou, dnes už zapomenutou detektivku, to se nevidí každý den.
Nic dalšího bohužel v tuhle chvíli o projektu nevíme. Pokud se zpráva ukáže jako pravdivá, mají filmaři rozhodně z čeho vybírat.⁠ Deaver již stihl napsat 16 románů s Rhymem v hlavní roli. Filmové pokračování nicméně bude muset nějak reflektovat to, že představitelé hlavních hrdinů významně zestárli. Osobně bych to viděl tak, že dojde na adaptaci knihy Sběratel kůží z roku 2014, kde je potřebná mezera. Kniha navíc dle Deavera funguje jako přímé pokračování Sběratele kostí.