Bude Big Lebowski 2? Jeff Bridges by se nebránil, záleží ale na bratrech Coenových

Bude Big Lebowski 2? Jeff Bridges by se nebránil, záleží ale na bratrech Coenových
Big Lebowski | Gramercy Pictures
Kultovní existenciální komedie Big Lebowski letos oslavila 25. výročí a zdá se, že její odkaz je stále živý. Fanoušci a fanynky absurdního díla bratří Coenových pořádají festivaly a založili i náboženství „dudeismus“. Postava Jeffa Bridgese se tedy zapsala do popkultury mnohem hlouběji, než se po počátečním vlažném přijetí snímku mohlo zdát. Proto není překvapením, že se pravidelně objevují spekulace o možném pokračování.
Big Lebowski
Big Lebowski
81%
Právě Bridges v nedávném rozhovoru pro časopis People opět oživil fanouškovské sny tvrzením, že pokud by pokračování zahrnovalo i oba režiséry, určitě by se mu nebránil. Zároveň však očekávání rychle zchladil: „Tihle bratři jsou tajemní a neustále chtějí překvapovat. Nevíte, co udělají příště, proto si nemyslím, že by natočili sequel. Ale jak říkám, se tak rozhodnou a pokračování opravdu udělají.“
Držitel Oscara za hudební drama Crazy Heart (2009) má bezesporu pravdu v tom, že Coenovi se neradi opakují. Během své bezmála čtyři dekády trvající spolupráce nenatočili žádné pokračování a v minulosti se snažili spekulace o druhém Lebowskim vyvracet. Pravděpodobnější variantou jsou tedy spin-offy ve stylu komedie The Jesus Rolls (2019), v níž se John Turturro nepříliš zdařile pokoušel rozvinout svou postavu Jesuse ze slavného filmu.
Jeff Bridges na předávání hereckých cen v roce 2023
Jeff Bridges na předávání hereckých cen v roce 2023 | Getty Images
Navzdory neochotě Joela i Ethana Coena vracet se k hotovému dílu, Bridges se svými sympatiemi k Dudeovi dlouhodobě netají. V rámci rozhovoru opět připomněl, že je „velmi hrdý, že mohl být součástí tohohle skvělého filmu“. A s tím rozhodně nelze nesouhlasit.

Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?
Ostatní30. 4. 2023
Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?