Toto je úžasný kocour Terryho Pratchetta. První pohled na animák The Amazing Maurice

Toto je úžasný kocour Terryho Pratchetta. První pohled na animák The Amazing Maurice
The Amazing Maurice | Sky Cinema
Zajímavostí je, že ačkoli Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci vyšel jako součást románů ze Zeměplochy, je to první kniha této série, která je určená dětem. K zábavnému dobrodružství zrzavého kocoura se Terry Pratchett nechal inspirovat německou pohádkou Krysař. Románu se prodalo přes sto milionů kopií a autor za něj získal Carnegieho medaili za literaturu – nejvýznamnější ocenění v oblasti literatury pro děti –, a ačkoli pak získal ještě mnoho dalších cen, sám uvedl, že tato je pro něj nejdůležitější.
Hlavním hrdinou příběhu je vychytralý kocour Mauric, který se spolčí se skupinou vzdělaných mluvících krys a chlapcem Karlíkem. Jejich cílem je snadno vydělat peníze na živobytí, a tak vymyslí dokonalý podvod. Krysy vždy udělají ve městě pohromu a oni pak Karlíkem přijdou, chlapec začne hrát na flétnu a za úplatu odvede krysy z města. Jenže jednoho dne všichni dorazí do Bad Spritzu, setkají se s dívkou Zlomyslenou a jejich plány vezmou rázem zasvé...
Úžasný Mauric
Úžasný Mauric | Sky Cinema
Pratchettovou práci přepsal do podoby scénáře Terry Rossio. Režírují Toby Genkel a Florian Westermann. Hlavním postavám v originálním znění propůjčí hlasy Hugh Laurie (kocour Mauric), Emilia Clarke (Zlomyslena), Himesh Patel (Karlík), David Tennat (krysák Ďábelský guláš), Gemma Atterton (krysí slečna Peaches), Ariyon Bakare (krysák Černý přeliv) a Hugh Bonneville (starosta).
Premiéra snímku The Amazing Maurice proběhne na stanicích Sky a Sky Cinema, přesné datum premiéry zatím určeno nebylo.