Wolfwalkers: Vítejte ve filmovém světě, kde se lidé stávají vlky a bojují za svou magickou víru

Wolfwalkers: Vítejte ve filmovém světě, kde se lidé stávají vlky a bojují za svou magickou víru
Wolfwalkers | Cartoon Saloon
A opět se s ním podíváme do Irska, do 17. století, kdy je svět plný legend a magie. Snímek Wolfwalkers nás neznámí s lidmi, kteří dokáží ovládat vlky a dokonce se na ně přeměnit. K jejich velké smůle je ale v čele země Oliver Cromwell, který nehodlá tolerovat jakékoli náznaky nekřesťanské víry, vlci musí být vybiti a Irsko přijmout křesťanství. Jeho plánům se ale postaví dvě dívky - jedna Angličanka a jedna Irka. Angličanka Robyn přijela se svým otcem - vyhlášeným lovcem do Irska vlky vybít, zatímco Irka Mebh je potomkem legendárních wolfwalkerů, která má za úkol v době nepřítomnosti své matky, chránit smečku. Obě pochází z úplně jiných světů, přesto najdou společnou řeč, když si uvědomí, že obě chtějí chránit vlky a vyhnout se násilí.
nove-animovane-fantasy-dobrodruzstvi-wolfwalkers-predstavuje-svou-animaci-na-novych-konceptech-3
Wolfwalkers | Abram Books
Snímek režírovali Ross Stewart a Tomm Moore, který je režijně podepsaný i pod zmíněnými snímky Píseň moře a Brendan. Premiéru by měli mít Wolfwalkers v USA v polovině listopadu, 11. prosince letošního roku by pak měl zamířit na Apple TV+.
Než se tak stane, mají diváci možnost, prohlédnout si nové umělecké koncepty z připravované knihy The Art of Wolfwalkers od Charlese Solomona, která dává nahlédnout do vzniku této animované novinky.
nove-animovane-fantasy-dobrodruzstvi-wolfwalkers-predstavuje-svou-animaci-na-novych-konceptech
Wolfwalkers | Abram Books
Kompletní sbírku zveřejněných konceptů naleznete v galerii článku.