Čím žijí Nejsledovanější YouTubeři a jejich fanoušci? Napoví dokument o fenoménu naší doby

Čím žijí Nejsledovanější YouTubeři a jejich fanoušci? Napoví dokument o fenoménu naší doby
Jsme svědky generačního přerodu audiovizuální zábavy. Televizní produkci konkuruje nezávislá tvorba internetových tvůrců, kteří už stihli zaujmout v žebříčcích celebrit první místa. Rodiče panikaří, když jejich děti tráví celý den přimrzlé u obrazovek notebooků a smartphonů. Snímek Nejsledovanější by mohl být komunikačním mostem mezi dvěma generacemi.

Upoutávka:

Nejsledovanější
"YouTubeři mají obrovský dopad na to, co se v naší společnosti děje. Vymezují trendy a vytváří novou kulturu," upozorňuje na fenomém režisérJiří Sádek. "Ti, se kterými na dokumentu Nejsledovanější spolupracujeme, mají dohromady přes 1.300.000 odběratelů u nás a na Slovensku. A valná většina z těch diváků jsou děti a teenageři. Přijde mi důležité vytvořit takový komunikační most mezi rodiči odrostlých na televizi a dětmi, které si našli nové hrdiny a televize je naprosto nezajímá. A dostat YouTubery na plátna kin je báječný způsob, jak se sejít na půl cesty. Nakonec, od toho kino vždycky byla - sdíleným zážitkem. Neděláme film pouze pro fanoušky, ale i pro veřejnost, která by chtěla trochu porozumět tomu, co se to s těmi YouTubery děje."
Nikola Čechová
Nejsledovanější? Na YouTube možná, v kinech nikoliv.
Co to vlastně znamená být YouTuberem? A proč se stali YouTubeři fenoménem, který má už dnes na společnost nepřehlédnutelný vliv? Celovečerní dokument poodhaluje tajemství jejich úspěchu a nahlédne do každodenních životů, které drží stranou kamery. Vyslechne názory všech, kterých se sledování a vytváření YouTube videí dotýká. Rodičů dětí, marketingových specialistů, sociologů, psychologů a samotných diváků.
Nejsledovanější
Fandové YouTuberingu se mohou těšit na A Cup of Style, Gabriellu Hecl, Kovyho, Pedra a Shopaholic Nicol.