US tržby: M. Night Shyamalan možná není dokonalý chlap, konečně má ale zase na kontě hit

US tržby: M. Night Shyamalan možná není dokonalý chlap, konečně má ale zase na kontě hit
A co je dost možná nejdůležitější, snímek si vysloužil velmi slušné recenze, což se Shyamalanovi nepovedlo od hitu Znamení (2002). Přesto to na první místo nestačilo. To si s rozdílem několik set tisíc urval thriller The Perfect Guy, v němž po rodině toužící Sanaa Lathan potká "dokonalého chlapa".
us-trzby-m-night-shyamalan-mozna-neni-dokonaly-chlap-konecne-ma-ale-zase-na-konte-hit
Záhy se z něho samozřejmě vyloupne maniak a hra o přežití začíná. Nic, co bychom neviděli xkrát, takže nepřekvapí, že známky nejsou nic moc. Přesto vítězství, proč? Film se úspěšně veze na momentálně žádané vlně jednoduchých černošských komedií/thrillerů, takže měl základnu diváků jistou. Je ale třeba dodat, že podobný druh filmů má úspěch jen ve Státech. Jinde se většinou do kin ani nedostanou.
Náboženská agitka War Room, jež kralovala minulý víkend, si tentokrát připsala 7 milionů dolarů a propadla se až na třetí pozici. Stále je nicméně na výborných číslech (rozpočet 3 miliony, americké tržby 39). Překvapivě vůbec nikoho nezajímalo náboženské drama 90 Minutes in Heaven, vycházející ze stejnojmenné knihy, která staví na nálepce "podle skutečných událostí" (tomu se vzhledem k názvu fakt snadno věří). Kniha je sice vedená jako bestseller, film přesto vydělal jen 2 miliony a skončil až devátý.
Jak si vedly ostatní filmy v TOP10, to zjistíte v našem pravidelném žebříčku.