Malý okruh pozornosti byl oceněn na festivalu v Padově

Malý okruh pozornosti byl oceněn na festivalu v Padově
Malý okruh pozornosti. | FAMU
Slavnostní vyhlášení festivalových cen se uskutečnilo 1. července 2012 v historických prostorách padovského říčního přístavu. Autorem oceněné filmové hudby je Vojtěch Procházka, který je známý především z jazzového hudebního uskupení Vertigo Quintet. Právě propojení hudby a filmového obrazu patří mezi hlavní Procházkovy zájmy. V současné době studuje improvizovanou hudbu na Norské hudební akademii v Oslu.
Miroslav Krobot
Malý okruh pozornosti | FAMU
Malý okruh pozornosti, který obstál v soutěžní konkurenci s více než padesáti hranými tituly, získal dvě festivalové ceny ze sedmi udělených. Krátký film vypráví příběh stárnoucího divadelního herce, který řeší konflikt mezi odpovědností k nemocné manželce a zamilovaností k mladší kolegyni v divadle. Hlavní roli ve filmu ztvárnil Miroslav Krobot, příběhový milostný trojúhelník doplňují herečky Anna Cónová z Národního divadla moravskoslezského v Ostravě a Ela Lehotská.
Miroslav Krobot
Malý okruh pozornosti. | FAMU
Po výběru na DVD Českého filmového centra, letošní nominaci na Cenu Magnesia a dubnové prezentaci na festivalu v italském Salernu je to další zviditelnění českého krátkého filmu v zahraničí. Režisérem Malého okruhu pozornosti je čerstvý absolvent FAMU Josef Tuka.
Zdroj: Czech Film Center