Režisér hitu Kajínek natočil v tichosti temný thriller o rostovském řezníkovi

Režisér hitu Kajínek natočil v tichosti temný thriller o rostovském řezníkovi
Petr Jákl během natáčení filmu Ghoul.
Počátkem 90. let byla veřejnost otřesena hrůzným případem Andreje Čikatila (aka rostovského řezníka či rostovského rozparovače), který v letech 1978 až 1990 zavraždil přes padesát dětí a žen. Jeho činy byly brutální, sexuálně motivované, plné nechutných detailů a aby toho nebylo málo, Čikatilo části svých obětí i jedl, takže vyjma proslulého vraha je též známým kanibalem.
Na motivy děsivého příběhu vznikl v roce 1995 překvapivě kvalitní televizní film Občan X, v němž si zrůdného maniaka zahrál Jeffrey DeMunn. Jde o řemeslně velmi dobře zvládnuté dílo, které byste rozhodně neměli minout.
Ale zpátky k Jáklovi. Právě Čikatilo je "hrdinou" jeho nového filmu Ghoul, který byl v naprostém utajení natáčen v lokacích na Ukrajině, kde se některé události skutečně odehrály (dále se natáčelo v Kalifornii a v Česku). Snímek je kombinací hraného snímku a dokumentu, výsledek je tedy příspěvkem do (v posledních letech velmi populárního) hororového subžánru found footage.

Trailer:

Ghoul
Ghoul vypráví o trojici filmařů, kteří se vydají na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o místě, kde došlo za velmi podivných okolností ke kanibalismu. Jejich pátrání je postupně zavede k příběhu Andreje Čikatila. Zkoumání domu, kde se hrůzné činy odehrály, odhalí děsivé tajemství.
Jákl snímek pro větší autenticitu obsadil neznámými zahraničními herci, přičemž producentsky mu hlídá záda Rob Cohen (režisér Rychle a zběsile). Film Ghoul vstoupí do českých kin 26. února 2015 (ve 2D i 3D verzi), ve Spojených státech by měl jít do distribuce o měsíc později. Tvůrci pravděpodobně chtějí "předstihnout" premiéru thrilleru Child 44 s Tomem Hardym a Noomi Rapace, který se případem Čikatila také volně inspiruje.