1. týden-kinopremiéry: Nový rok s Odpadem, Burácením a módním návrhářem Saint Laurentem

1. týden-kinopremiéry: Nový rok s Odpadem, Burácením a módním návrhářem Saint Laurentem
| CinemArt
Odpad (2014) pojednává o skupince chlapců, kteří na brazilské skládce najdou kufr peněz. Změní jim to život, ale není jisté, jestli k lepšímu. Snímek natočil režisér  Stephen Daldry a nápadně připomíná Milionáře z chatrče (2008).
Z recenze Františka Fuky: "Pokud se ve filmu nemluví a jen vidíme efektně sestříhané scény z méně známých koutů Ria, je to aspoň audiovizuálně zajímavé - a možná i cestopisně (pokud to je skutečně natáčeno "on location"), protože osobně bych se do těch míst asi neodvážil podívat. Ale jakmile se má na plátně odvíjet nějaká zápletka, výsledek vůbec nefunguje, případně je legrační v okamžicích, kdy rozhodně legrační být nemá." Všechny recenze snímku najdete zde.Prozatím 67 procent.
Burácení
První lednový den se o slovo hlásí další tuzemská novinka, romantické drama Burácení. O co jde? "Tento film je o ohroženém lidském druhu, jehož smysl pro svobodu projevu a spravedlnost je na hranici zákona a společenské normy. Syrovost a pravdivost dodává celému snímku i fakt, že námět byl původně zamýšlen jako dokumentární film o jedné specifické povaze lidí žijících mezi námi, jejichž naturel se zcela vymyká naturelu běžného člověka." Motorkáři, jednání narovinu, rocková hudba, krásné ženy. Pro komunitu a lidi z okruhu tvůrců určitě zajímavá záležitost. Ve filmu se představí řada neherců a zrzavá femme fatale Vica Kerekés. Všechny recenze najdete zde.
Saint Laurent
A na závěr jedna novinka, která má premiéru až zítra, tedy v pátek. Snímek Saint Laurent je druhým z řady životopisů o slavném módním návrháři. Yves Saint Laurent (2014) loni příliš nezaujal, tedy pokud si neujíždíte na estetice a módním průmyslu. Proč by tedy měl druhý pohled na průkopnického návrháře stát za vaši pozornost? Kvůli osobě režiséra Bertranda Bonella a odlišnému scénáři, který se jen nekochá z estetické krásy, ale přináší i pohled pod líbivou fasádu návrháře. Recenze zde.
Seznam všech lednových premiér najdete ZDE.