52. týden-kinopremiéry: Filmový rok 2014 uzavírá historický epos EXODUS, medvídek Paddington a Hodinový manžel Bolek Polívka

52. týden-kinopremiéry: Filmový rok 2014 uzavírá historický epos EXODUS, medvídek Paddington a Hodinový manžel Bolek Polívka
Historický velkofilm EXODUS: Bohové a králové se tematicky právě na Boží hod dožaduje vaší přízně. Co novinka režiséra Ridleyho Scotta nabízí? Velkolepé bitevní scény, známé herce, kvalitní filmařinu a příběh, kde se přátelé postaví proti sobě na život a na smrt. Mojžíš se vzepře egyptskému panovníkovi a rozhodne se vyvést otroky z jeho říše. Po snímku Noe (2014) jde o další velkofilm, zabývající se velkým příběhem naší kulturní tradice.
Ben Kingsley, Joel Edgerton, Ridley Scott, Christian Bale
Z recenze Tomáše Chvály: "EXODUS: Bohové a králové nejsou ztrátou času. Sálá z nich poctivá filmařina, tuna odvedené práce i řada krásných záběrů, hodných opětovného zhlédnutí. Příběh je ale souhrnem klišé, zažitých kliček a nevyužitých herců. Snad jen malý chlapec jako ztělesnění boha dokáže žít vlastním životem. Těžko ale říct, nakolik se tahle varianta hořícího keře setká s úspěchem." Všechny recenze filmu najdete zde. Prozatím 60 procent.
Co se stane, když najde roztomilý medvídek v koupelně dva kartáčky na zuby a napadne ho, že by si mohl vyčistit uši? Kalamita, při níž se ale návštěvník kina bude celkem bavit. A děti, ty budou k neutišení. Medvídek Paddington má svůj film. A bylo načase. Oblíbená knížka většiny britských dětí vyšla před více než 50 lety. Jaká je filmová verze příběhů vykutáleného peruánského bručouna, jehož se ujme jedna britská rodina? Ambiciózní. Milá. Docela kvalitní. Dokonce by mohlo jít o nový fenomén rovnající se třeba takovým Šmoulům (2011). Přiznejme si to, jejich filmové příběhy zrovna kvalitní nebyly. Paddington tedy potěší nejen děti, ale i rodiče. Recenze si přečtěte zde. Prozatím 73 procent.
Hodinový manžel
Asi už jste o něm slyšeli. Opraví vám (a nebo taky ne) pračku, vymění prasklé vodovodní potrubí, přidělá lustr, pověsí hodiny. Ale to nemusí být nutně všechno... Do kin míří poslední tuzemská novinka roku 2014, komedie Hodinový manžel. Bohužel nepřevyšuje nastavenou laťku. A nezachrání to známí čeští herci, kteří opravují neplechu v bytech a napravují bolístky v duších známých českých hereček.
Hodinový manžel
Na Hodinového manžela vyrazilo přes 200 tisíc diváků. Velké tuzemské překvapení.
Z recenze Františka Fuky: "Samozřejmě, scénář nedává moc smyslu, respektive je zbytečný, protože jde jen o to, aby se hrdinové dostali do různých prekérních situací a dočkali se happy endu. Samozřejmě, že většina těch situací s scének je stoprocentně předvídatelná a většinu už jsme jich viděli jindy a jinde (Polívka si vezme Viagru příliš brzo a musí pak busem přes celé město, hahaha!). Ale některé z těch epizodek jsou až překvapivě příjemné a decentně zahrané, nebo se vám z nich aspoň nechce zvracet a nechytáte se za hlavu, což je u české komedie něco jako svátek..." Všechny recenze filmu najdete zde. Prozatím 37 procent.
Seznam všech prosincových premiér najdete ZDE.