Super Mario míří do kin. Natočí ho autoři nejúspěšnější animované série současnosti

Super Mario míří do kin. Natočí ho autoři nejúspěšnější animované série současnosti
Super Mario Bros. | Buena Vista International
Předchozí hraná adaptace s názvem Super Mario Bros. (1993) propadla, takžeNintendo se k dalšímu filmovému pokusu dlouho nemělo. Podle původních zpráv chtěla Maria oživit společnost Sony a to v animované formě, která má (pro dané téma) větší potenciál. Animovaná forma u projektu zůstala, nakonec ale snímek natočí společnost Illumination Entertainment, která spadá pod studio Universal a stojí za mega úspěšnou trilogií Já, padouch a Mimoni (snímky dohromady vydělaly 3.7 miliardy dolarů).
Vznik nového filmu potvrdilo přes svůj Twitter i samotné studio Nintendo. O příběhu zatím víme jen to, že Mario a Luigi musí znovu zachránit princeznu před Bowserem, Bowser však tentokrát zamíří do skutečného světa. Momentální oficiální název filmu je Super Mario Bros.: The Movie.

Trailer na adaptaci z roku 1993:

Otázkou je, zda se filmaři trefí do vkusu herní společnosti. V Nintendu jsou, pokud jde o své značky, hodně opatrní, což je do velké míry dáno propadem právě zmíněného hraného Maria. Ten platí za jeden z největších propadáků všech dob a jeho natáčení byl takový očistec, že se většina štábu k poslední klapce musela prochlastat (studio vedlo po celou dobu ohromnou válku s dvojicí režisérů o to, jak má film vypadat a vítězem v té taškařici nebyl nikdo).
Teprve čas ukáže, jak to s novým filmovým Super Mariem dopadne. Přejme mu, ať konečně dostane důstojnou podobu. O tom, jak moc špatný byl první pokus, ostatně svědčí i to, že často bývá za kvalitnější adaptaci označovaná porno parodie Super Hornio Brothers s Ronem Jeremym v hlavní roli...
kdo-natoci-novy-snimek-o-super-mariovi-bude-to-pekny-padouch
Bob Hoskins