Jak sci-fi Demolition Man přišla ke třem mušlím?

Jak sci-fi Demolition Man přišla ke třem mušlím?
Demolition Man | Warner Bros.
Pro policistu Johna Spartana není vstup do budoucnosti v dnes již kultovní akční sci-fi Demolition Man vůbec jednoduchý. O pořádný steak a pivo člověk nezavadí, fyzický kontakt se neprovádí, Arnold Schwarzenegger se stal prezidentem a jako by to nestačilo, na záchodě jsou místo papíru tři mušle.
Jde o jednu z nejvtipnějších scén filmu a současně o největší otazník. Jak to přesně má fungovat a kde se nápad vzal? Snímek sám to nevysvětluje, scenárista Daniel Waters se proto rozhodl alespoň lehce poodhalit roušku tajemství. Sice stále neprozradil, jak se tři mušle v praxi používají, alespoň ale vysvětlil původ celého nápadu: "Snažil jsem se vymyslet něco futuristického, co by mohl Stallone použít v koupelně. A měl jsem s tím ohromný problém. Tak jsem zavolal kamarádovi, jinému scenáristovi, jestli ho něco nenapadá. On se rozhlédl po koupelně a povídá 'Mám tu pytlík s mušlemi na záchodě jako dekoraci', a já na to 'Dobře, nějak to zapracuju'."
Takže nějaký dekorativní balíček s mušlemi na WC vedl k tomu, že měl v roce 2032 John Spartan dost netradiční zážitek v koupelně. Proč ne...
jak-sci-fi-demolition-man-prisla-ke-trem-muslim
Demolition Man | če