Bytosti ze Středozemě ovládly hostivařské kino PREMIERE CINEMAS

Bytosti ze Středozemě ovládly hostivařské kino PREMIERE CINEMAS
Za doprovodu živé hudby došlo na hobití tanec, přišel Gandalf, krásné elfky. Dorazil i hobit o berlích, který si tuhle akci prostě nemohl nechat ujít. Kdo ještě se největšího tuzemského setkání bytostí ze Středozemě zúčastnil? Dozvíte se ve fotogalerii. Dále přinášíme rozhovor s Annou Šiškovou (neplést se slovenskou herečkou), která za vznikem a organizací fanouškovského meetingu stojí.
bytosti-ze-stredozeme-ovladli-hostivarske-kino-premiere-cinemas-25
Jak se cítíte před projekcí závěrečného dílu Hobita: Bitvy pěti armád?
Cítím se nadšeně. Mám v sobě plno adrenalinu, očekávání, velkých zážitků. Lidi kolem to cítí obdobně, možná stejně. Je tu spousta lidí, co sdílí mou ideu, jsou blázni do tohoto světa, milujou fantasy, scházíme se i na jiných místech. Že se nás tady sešlo přes 450 je něco neuvěřitelného. Začalo to mezi pár lidmi, ani ne stovkou a končí to téměř u pěti set. To je úžasný.
Pořádáte již třetí ročník setkání fanoušků v kostýmech. Jak to vlastně začalo?
Všechno to začalo tak, že jsem uspořádala kostýmovku k prvnímu Hobitovi, protože jsem nestihla Pána prstenů. Jako správnej nadšenec, který miluje tenhleten svět a neřeší, co si lidé okolo myslí, jsem se rozhodla, že prostě na jedničku Hobita půjdeme v kostýmech. Pak nás bylo 20, 30, 50, 100, 200, 300. Domluvila jsem se s panem Horáčkem z Premiere Cinemas Hostivař, které v roce 2012 čerstvě vznikalo. A oni tu naší akci uvítali. A už to najednou bylo na světě.
bytosti-ze-stredozeme-ovladli-hostivarske-kino-premiere-cinemas
Co bude dál?
To ještě pořádně nikdo neví. Na jednu stranu poslední díl Hobita, ale někteří lidé věří, že poběží třeba i Silmarillion. Jiní doufají, že ne, protože to je tak obsáhlé a nezfilmovatelné dílo... Ale můžeme přesedlat třeba na Marvelovky a jiné věci.
Takže vy nejste vyhranění?
Tohle je moje srdcovka. Jde o akci, na které jsem si dokazovala spoustu věcí. Přirovnala bych to ke svému dítěti. Cokoliv dalšího už takové nebude. Třeba tady bude pobíhat plno Starků, Hulků, Darth Vaderů. Kdo ví. Ráda bych v tom pokračovala, ale to už nezáleží na mně. Jsem i časově vytížená co se týče práce, takže i letošní ročník byl pro mě velmi náročný po organizační stránce.
bytosti-ze-stredozeme-ovladli-hostivarske-kino-premiere-cinemas-10
Ve světě se srazy fanoušků v kostýmech konají. Ale jak složité bylo přimět kinaře pro podobnou akci u nás?
Ve světě akce běžné jsou, ale v České republice je problém s komunikací. Kino jako takové, kdyby chtělo oslovit naši komunitu, tak neví jak. Já jsem řekla, že budeme mít lístky takové a takové, přivedu do kina desítky lidí a vy s tím nebudete mít žádnou práci. V Hostivaři na to kývli. Máme tu místnost, kam si lidé mohou odkládat věci, máme lístky za pěknou cenu. My dáme kinařům prostředky a oni nám zařídí nezapomenutelný zážitek v jednom z nejmodernějších kin v České republice. Je to prostě skvělý!
Musí mít člověk na pořádání podobné akce obchodního ducha?
Asi ano. Ale tahle akce vznikla paradoxně proto, že jsem měla strašlivý strach komunikovat s lidmi. Zakládala jsem akci proto, abych si dokázala, že se lidí nebojím, že dokáži víc než jen stát v ústraní. Zařizovala a měnila jsem plno věcí ve spolupráci s panem Horáčkem z Premiere Cinemas a jeho lidmi. Všichni byli vstřícní a otevření tomu nápadu. Tuhle komunikaci jsem si naprosto užívala. Ale prvotní impuls uspořádat akci byl ten, že jsem si řekla "Tak a dost, já přece dokážu víc!". Takhle vzniklo naše Hobití setkávání.
bytosti-ze-stredozeme-ovladli-hostivarske-kino-premiere-cinemas-20