Tržby v českých kinech: Žebříčku šéfují tučňáci. Hunger Games jsou s velkou ztrátou druhé.

Tržby v českých kinech: Žebříčku šéfují tučňáci. Hunger Games jsou s velkou ztrátou druhé.
Na Tučňáky z Madagaskaru (2014) vyrazilo o druhém víkendu od nasazení 62.216 diváků. Za komediální dobrodružství zaplatili 5.69 milionu korun. Což činí propad o celých 32 procent. Ale jen na tržbách. Co se totiž návštěvnosti týče, zaznamenal animák mírný růst. Čím to? Víkendové tržby ovlivnilo snížené vstupné českých multikin pod názvem Levná neděle. Lístky stály polovinu klasického vstupného, návštěvnost stoupla, ale tržby nikoliv. Kartel mezi kinaři si během druhého adventu ukrojil část koláče. Soupeřit s předvánočním nákupním šílenstvím není žádný med. Příští víkend ale vezmou fanoušci sály útokem, do kin zamíří závěrečný díl Hobita. Slev netřeba.
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Snímek Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část (2014) skončil stejně jako v předešlém výhledu tržeb druhý. Na předposlední díl fenoménu pro mladé přišlo o víkendu 26.754 diváků. Tržby činily 2.19 milionu korun. Pokles na tržbách činil 37. Oproti "Tučňákům", kteří se promítali v 96 kinech, si ovšem musely "Hladové hry" vystačit s 51.
Jeff Daniels, Jim Carrey
Retro frčí. Svědčí o tom třetí místo pro Návrat blbýho a blbějšího. Recenzenti snímek nehodnotí zrovna nejlépe, solidní diváckou základnu si takhle ztřeštěná komedie přeci jen našla. Na film přišlo 23.037 diváků, za vstupné zaplatili 2 miliony korun.
Sci-fi hitu Interstellar (2014) patří čtvrté místo. Na snímek přišlo 18.846
Matthew McConaughey
Interstellar | Warner Bros.
diváků, kteří v pokladnách nechali 1.84 milionu korun. Výpravný velkofilm o tomto víkendu navíc překonal metu 200 tisíc diváků. Na kontě jich má po necelých 5 týdnech od nasazení do kin 208.387. Tržby prozatím činí 29 milionů korun.
Mezi pět nejúspěšnějších uplynulého víkendu (počítá se od čtvrtku do neděle) se dostal i jeden český snímek, romance s nádechem detektivky Pohádkář (2014). 8.996 diváků za film zaplatilo 771 tisíc korun. Nejen ženy si přišly na své. Po necelých pěti týdnech od nasazení snímek vidělo 178.523 diváků. Tržby činily téměř 25 milionů korun. Velmi solidní.
Jiří Macháček, Eva Herzigová
Eva Herzigová a Jiří Macháček v Pohádkáři Vladimíra Michálka.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.