Angelina Jolie by ráda nadobro skončila s herectvím

Angelina Jolie by ráda nadobro skončila s herectvím
U moře | Universal Pictures
Téma: Filmy, na kterých spolupracovali Brad Pitt a Angelina Jolie
Téma21. 9. 2016
Téma: Filmy, na kterých spolupracovali Brad Pitt a Angelina Jolie
Svou sílu dokázala první Zlobou, jíž se vrátila do kin po dlouhých čtyřech letech a jen ve Státech vydělal snímek 241 milionů dolarů. Onu hereckou pauzu si vybrala ze dvou důvodů. V prvé řadě chtěla víc času na děti a za druhé se rozhodla vyzkoušet kariéru režisérky. Její debut z roku 2011, válečné drama V zemi krve a medu, bylo nominováno na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. To ji přirozeně povzbudilo a v roce 2014 přišla s druhým režijním počinem Nezlomný, který byl rovnou nominován na tři Oscary. O rok později pak přišlo emocionální drama U moře, kterým se snažila zachránit svůj vztah s Bradem Pittem (oba si ve filmu zahráli hlavní role).
Zdá se, že si Jolie režii vážně hodně oblíbila, neboť v rozhovoru uvedla: "Nikdy jsem se necítila pohodlně jako herečka. Nikdy jsem nemilovala to být před kamerou. Ani mě nenapadlo, že bych mohla režírovat, ale doufám, že jsem schopná si na tom postavit kariéru. Jsem za kamerou mnohem šťastnější." Přirozeně následoval dotaz, jestli to znamená, že chce Jolie s herectvím skončit. Odpověď je pro fanoušky bolestná. "Rozhodně."
Pokud to Jolie skutečně udělá, přijde svět filmu o jednu z mála silných žen před kamerou. Na druhou stranu je šance, že díky tomu získáme skvělou režisérku. Což by také nebylo ke škodě. I těch Hollywood příliš nepamatuje.
Angelina Jolie, James McAvoy
Angelina Jolie