Kingova klasika Svědectví bude podána hned ve čtyřech filmech!

Kingova klasika Svědectví bude podána hned ve čtyřech filmech!
"Natočíme čtyři filmy," uvedl Boone. "A to v nejvyšší možné kvalitě a s obsazením, které lidi doslova odrovná. Už jsme hovořili se spoustou herců, řada z nich je již obsazena a nikdo o tom neví..." Podrobnosti si režisér samozřejmě nechal pro sebe. Fámy zatím hovořily "jen" o aktuálně velmi populárním Matthewovi McConaugheym a Natu Wolffovi.
kingovo-svedectvi-bude-podano-ve-ctyrech-filmech
Svědectví (v originálu The Stand) bylo poprvé vydáno v roce 1978, v roce 1990 se dočkalo znovuvydání v "autorově nevyškrtané" verzi, která byla ještě delší než původní - už tak dost rozsáhlé - dílo. Autory původní verze scénáře jsou Steve Kloves a David Kajganich, finálního přepisu se nakonec ujal sám Boone, který doufá, že natáčení začne v první polovině příštího roku.
A kdo román nezná, zde je zápletka: Syrový postapokalyptický román Svědectví je řazený k autorovým nejlepším dílům. Rozehrává v něm již mnohokrát zpracované téma boje s katastrofální epidemií nevyléčitelné nakažlivé choroby, která má zde podobu „superchřipky,“ vyvinuté ve vojenských laboratořích. Experiment se však vymkne kontrole a nákaza vyhubí takřka celé lidstvo. Hrstka přeživších se dělí na dvě skupiny, jedni se uchylují k laskavé matce Abigail, která je oslovila ve snech, druzí směřují do náruče Temného muže. Kingův román vrcholí jako klasický souboj mezi Dobrem a Zlem, v němž lidem zůstává role figurek na šachovnici hry o svět.