Luther v podání Idrise Elby se vrátí v roce 2015 v mini-sérii

Luther v podání Idrise Elby se vrátí v roce 2015 v mini-sérii
Idris Elba v Lutherovi | Kinobox
V pořadí čtvrtá sezóna bude mini-sérii o pouhých dvou epizodách. Mělo by nicméně jít o dvouhodinovky, takže ve výsledku na tom časově budeme stejně, jako v předchozích dvou sezónách. Akorát se tentokrát bude hrát na filmovější formát, což určitě ničemu neublíží. Přirozeně nemůže chybět charismatický Idris Elba v hlavní roli, který se vrhne do dalšího vyšetřování.
Mimochodem, pokud jste seriál nikdy neviděli, má přímo famózní úvod (a jestli viděli, určitě si ho rádi zopakujete, protože tohle se jen tak neomrzí):
Produkce nových dílů odstartuje v Londýně příští březen, do vysílání by se oba díly měly podívat tentýž rok. To je dost rychlý vývoj, na druhou stranu Luther není o složité postprodukci, neboť nevyžaduje speciální efekty.
Protože dobré zprávy jdou většinou ruku v ruce s těmi špatnými, vyšlo také najevo, že se chystá americký remake... bože... no, aspoň si ho produkčně pohlídá samotný Elba. S hlavní rolí prý ale nepočítá. Uvidíme, co z toho vyleze. Musí se nechat, že třeba takový britský Sherlock nakonec příliš znásilněn americkým remakem nebyl, neboť Jak prosté jde hodně vlastní cestou. Luther, pokud budou tvůrci rozumní, by to měl vzít stejně.
P.S. Píseň z úvodních titulků je Massive Attack - Paradise Circus. Netvařte se, že vás ta otázka při sledování videa nenapadla. Nikdo vám to neuvěří.