Jak se smrt Philipa Seymoura Hoffmana promítla do nových dílů Hunger Games?

Jak se smrt Philipa Seymoura Hoffmana promítla do nových dílů Hunger Games?
Plutarch Heavensbee měl hrát významnou roli i v nadcházejícíh obou částech Síly vzdoru. Po Hoffmanově smrti se začalo spekulovat, jak to s jeho postavou bude. Filmaři měli podle insiderů sotva materiál pro první díl a přirozeně se nabízel podobný recept, jako u Rychle a zběsile 7 - chybějící scény se natočí s někým jiným a hercova tvář se do filmu dodá digitálně.
To nyní vyvrátil režisér Francis Lawrence v rozhovoru pro Empire Magazine: "Chyběly nám dvě podstatné scény a několik dalších záběrů. Nechtěli jsme ale vytvářet falešný herecký výkon a tak jsem klíčové scény přepsali a dali je jiným postavám. A z toho zbytku jsme prostě Plutarcha vynechali."
Může to znít tvrdě, ale v rozhovoru dále zaznělo, že porada, která rozhodnutí předcházela, nebyla vůbec jednoduchá a nesla se v duchu vzpomínání na Hoffmana. Osobně zvolené řešení chápu. Pokud šlo postavu bezbolestně vyřadit, není důvod, proč charismatického herce "násilně držet na scéně". Ostatně, ani sebelepší digitální trik by jeho brilanci vystihnout nemohl.