US tržby: Brad Pitt v tanku je větší terno než doják od Nicholase Sparkse

US tržby: Brad Pitt v tanku je větší terno než doják od Nicholase Sparkse
Co s láskou
David Ayer nikdy nepatřil k hitmakerům. Natáčel malé, ale o to výraznější snímky. Novinka Železná srdce tudíž může působit skromně s otvírákem 23.5 milionů dolarů, ale pro Ayera jde o nejlepší start kariéry. Navíc start velmi dobře hodnocený, který stál přijatelných 68 mega, takže se určitě zaplatí. Celosvětově bude Brad Pitt se svým tankem útočit na nějakých 200 milionů, takže má Ayer o další práci postaráno. Což bylo třeba, neboť předchozí Sabotage vypadala nadějně a snímek nakonec brutálně propadl.
Zmizelá Davida Finchera se sice musela uskromnit na bronzovou pozici, vydělává ale stále skvěle. Třetí týden, ztráty 32.6% a celosvětové tržby 201 milionů. Na soudy je samozřejmě brzo, ale pokud budou ztráty nadále podobně nízké, půjde o komerčně nejúspěšnější film Fincherovy kariéry.
Kniha života
Kniha života
Velmi solidně se uvedl malý animák Kniha života. Moc nestál (50 milionů), takže má skromnější ambice a bohatě mu stačí otevřít na třetím místě za 17 mega. Slušně vydělává i čtvrtá komedie s předlouhým názvem Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day. Na pátou pozici se protlačil poslední nováček - drama Co s láskou - což je další dojička emocí z pera Nicholase Sparkse. Se Sparksem se kdysi filmoví diváci seznámili přes obstojný Vzkaz v láhvi, od té doby jsou bohužel adaptace jeho knih čím dál horší. Co s láskou již dokonce aspiruje na jeden z nejhorších filmů roku.
Šestá akční blbinka Drákula: Neznámá legenda úspěšně vyplnila mezeru po chybějící oddechovce typu Underworld a z celého světa již vytřískala 136 milionů dolarů. Upíří nebo Drákula, chuť po krvi je prostě sexy. Soudce Roberta Downeyho Jr. naopak na sedmém místě diváky postrádá, zřejmě mu je odstrašila veleúspěšná osmá Annabelle (rozpočet 6.5 milionu, tržby 166). Do desítky se dál ještě vtěsnaly hity Equalizer a Labyrint: Útěk.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.