Tržby v českých kinech: Zmizelá se téměř ztratila v očích nevyzpytatelné Annabelle

Tržby v českých kinech: Zmizelá se téměř ztratila v očích nevyzpytatelné Annabelle
Thrilleru Zmizelá patří pátá příčka žebříčku tuzemských tržeb.
Ben Affleck
Zmizelá
Nejnovější snímek režiséra Davida Finchera Zmizelá ovládl žebříček tuzemských tržeb i podruhé. Na událost sezony se o víkendu vypravilo 10.123 diváků, kteří v pokladnách nechali 2.83 milionu korun. Pokles o 18 procent vyvažuje fakt, že snímek se o druhém víkendu promítal už jenom v 41 kinech. O premiérovém víkendu byl nasazen do 99. Šeptanda, pochvalné recenze a reklama zafungovaly.
Annabelle
Annabelle
Návštěvníci kin měli pro strach uděláno. V premiéře uváděnou panenku Annabelle vynesli svým zájmem až na druhou příčku statistiky Top 20. 19.266 fanoušků hororového žánru nechalo v pokladnách kin 2.49 milionu korun. Vítězství nebylo daleko. A to přesto, že recenzenti hororovou panenku příliš nechválí.
Andělé všedního dne
Již nějaký ten týden zkušebně kroužili ve vybraných sálech. Ve čtvrtek zaútočili naplno, ve 135 kinech České republiky. Andělé všedního dne skončili třetí, s návštěvností 18.155 diváků a tržbami 2.28 milionu korun. S předchozím Revivalem (2013) slavila režisérka Alice Nellis o poznání větší úspěch. Tenkrát zafungovalo ocenění diváků z karlovarského festivalu. Nyní větší úspěch nezajistili populární herci ani předloha zavedeného spisovatele. Nabízí se otázka, jak na českého diváka? Hvězdy to, zdá se, nezajistí. A ani bezmyšlenkovitý mainstream model "Kameňák, Babovřesky" není tou jistotou, co před lety.
Dům kouzel
Animovaný film přináší téměř vždycky jakýs takýs divácký ohlas. Dokládá to nenápadné belgické dobrodružství Dům kouzel (2013), kterou zahájilo premiérové tažení na čtvrté příčce žebříčku. 9.114 diváků nechalo v pokladnách 1.22 milionu korun. Příběh o kocourovi, který se dostane do domu starého kouzelníka, je tím neobyčejně obyčejným snímkem, co neurazí. A mnohé nadchne.
Vojtěch Dyk
| Bioscop
Devátý víkend v kinech a zájem o ně utichá. Řeč je o Třech bratrech (2014), které o víkendu shlédlo 9.387 diváků, kteří za film zaplatili 1 milion korun. A další zajímavé statistiky žebříčku? Německá komedie Fakjů pane učiteli (2013) přeskočila laťku 100 tisíc diváků. Povídkové Divoké historky (2014) obsadily po premiérovém víkendu deváté místo - 4.563 diváků, tržby 567 tisíc korun. Příjemně překvapil i australský pán temnot Nick Cave: 20 000 dní na Zemi (2014). Počin na pomezí dokumentu, hraného filmu a mystifikace zaujal o premiérovém víkendu 17. pozici (1.078 diváků, tržby 89 tisíc korun). Snímek navíc nevypovídá jen o osobnosti hudebníka, literáta a scenáristy, ale poukazuje na to, jak se buduje kult v mezích originality, osobitosti a kreativity.
Nick Cave: 20 000 dní na Zemi
| AČFK
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.