Rosamund Pike natočí Zmizelou 2 pod jednou podmínkou

Rosamund Pike natočí Zmizelou 2 pod jednou podmínkou
Zmizelá | 20th Century Fox
Zmizelá si zaslouží ovace nejen pro tradičně precizní Fincherovu režii a výborný scénář, ale také pro herecké výkony. Ben Affleck pravděpodobně už lepší postavu "psanou na tělo" nenajde, skutečným překvapením byl ale hlavně výkon Rosamund Pike. Krásná herečka konečně dostala možnost ukázat, co v ní je a šance se chopila s maximální vervou. Mohou následovat SPOILERY, takže kdo film neviděl, nechť čte dál na vlastní nebezpečí.
Konec filmu je v zásadě otevřený a svým statem quo vnáší jistý prostor pro případné budoucí manévrování. Magazín Variety se proto Pike v rozhovoru zeptal, zda by šla do případného pokračování. Původní "Ne, ne, ne" se poměrně rychle změnilo v "Pouze pokud by dvojku psala Gillian Flynn. Nelíbí se mi představa, že by někdo jiný přišel a začal na ty postavy šahat".
Osobně si myslím, že je pokračování Zmizelé nešťastný nápad. Zopakovat podobnou hru plnou falší a výborně zvládnutých satirických podtónů (aniž by snímek využíval laciných berliček), to je prakticky nemožné. A on ten otevřený konec s nuceným manželstvím postaveným na lžích má své kouzlo. Na druhou stranu, pokud by studio znovu zlákalo Flynn a Finchera, určitě bych dvojku předem nezatracoval. Podobně silné týmy chyby nedělají.
Rosamund Pike
Ben Affleck, Rosamund Pike