Simpsonovi se vyrovnávají se smrtí

Simpsonovi se vyrovnávají se smrtí
simpsonovi-se-vyrovnavaji-se-smrti-3
Zemřel rabín Hyman Krustofski, otec klauna Šáši Krustyho. Jak napovídá název epizody, Krasty je psychicky na dně a ukončí svoji kariéru. Jeho otec zemřel a on cítí, že ho svým životem zklamal. Rabín Krustofski chtěl, aby Krusty přijal židovskou víru a stal se po něm rabínem. Přestože v epizodě "Krustyho zkouška z dospělosti" klaun podstoupil bar micva, kariéry klauna se nikdy nevzdal. V závěru nové epizody Krusty pochopí, že ho otec respektoval a líbily se mu jeho vtipy.
simpsonovi-se-vyrovnavaji-se-smrti-5
Když tvůrci oznámili, že některá z postav zemře, mezi diváky to vyvolalo vlnu obav a dohadů. Spolu s přibývajícími indiciemi se okruh postav zužoval. Mezi nimi byl i rabín Krustofski, ale osobně jsem sázel na postavy, které se v seriálu objevovaly častěji. Podle jedné z indícií, kterou producent Al Jean divákům dal, jde o úžasnou postavu, ale žádnou z těch kultovních.
simpsonovi-se-vyrovnavaji-se-smrti-2
Toto strašení smrtí některé z postav považuji za dost zjevnou, ale účinnou metodu, jak zvýšit sledovanost. Sám se cítím trochu ošizený. Na epizodu jsem dlouho čekal a obával se tragédie, ale výsledek mě nijak neohromuje. Prostě další z epizod o Krustyho vrtkavé kariéře.