US tržby: Teenageři vyrazili do labyrintu smrti, starší ocenili drsňáka Liama Neesona

US tržby: Teenageři vyrazili do labyrintu smrti, starší ocenili drsňáka Liama Neesona
Kombinace nízké věkové přístupnosti, obstojných recenzí a slavné knižní předlohy vedla k tržbám 32 milionů dolarů. Jde tak v poslední době o jednu z mála adaptací, která dokázala úspěšnou teen-sérii prodat ve filmové podobě. Snímek stál navíc pouhých 34 milionů, takže již studio odkleplo sequel. Podobný vývoj nás možná čeká i u filmu na druhém místě.
Tam s 13 miliony odstartoval thriller Liama Neesona Mezi náhrobními kameny, který taktéž vychází z úspěšné (nicméně o něco dospělejší) knižní série. Start to není nijak oslnivý, recenze si ale pochvalují hlavního hrdinu, stejně tak diváci a protože stál film 28 milionů, bez problémů se zaplatí a nejspíš i vyškemrá dvojku. Ostatně, je z čeho brát - předloha má 17 dílů.
Jason Bateman, Tina Fey, Adam Driver, Jane Fonda, Corey Stoll
Co by kdyby
Posledním nováčkem v TOP10 je na třetím místě komedie Co by kdyby. V ní se hrdina vydá na pohřeb otce, po němž následuje splnění nezvyklého posledního přání: Rodina musí strávit celý týden pod společnou střechou. Ideální východisko pro komediální taškařici, snímek bohužel točil Shawn Levy (Noc v muzeu), takže je výsledkem průměr. Nicméně průměr, který stál 19.8 milionů, takže je utržených debutových 11 mega docela výhra.
Nově se též do žebříčku, i když už mimo hlavní desítku, zapsal komediální horor Kevina Smithe Tusk. Konkrétně z diváků vydoloval 886 tisíc dolarů, přičemž byl nasazen do 602 kin. Není to žádné extra číslo (jiné očekávané filmy dokážou z podobného počtu sálů vydolovat klidně i čtyři miliony). Smith proto nadále hledá látku, kterou by si u diváků konečně vysloužil hit.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.