Svatý Mikuláš: Český found footage horor hledá sponzory mezi fanoušky

Svatý Mikuláš: Český found footage horor hledá sponzory mezi fanoušky
Nejde nicméně o typický crowdfunding, neboť zpravidla se podobné projekty snaží tvůrci zafinancovat komunitou fanoušků od samotného počátku. Horor Svatý Mikuláš, který nezapře inspiraci v legendární Záhadě Blair Witch (zvoleným prostředím má nicméně blíže k nedávno natočenému hororu Grave encounters), je již natočený a jeho tvůrci se snaží prostřednictvím crowdfundingového serveru HitHit sehnat peníze na postprodukci, aby mohli snímek patřičně technicky doladit. Uvolnili již dokonce první upoutávku:
Svatý Mikuláš
K filmu tvůrci říkají: "Film Svatý Mikuláš jsme se rozhodli natočit minimalistickou formou převážně proto abychom dokázali, že film lze dělat i bez drahé techniky a velkého štábu. Vrátili jsme se tak k době, kdy jsme filmy dělali amatérsky. Využili jsme ovšem zkušeností z profesionální tvorby a tak jsme mohli vytvořit celovečerní film na úrovni komerční tvorby found footage hororů." Oficiální synopse je následující: "Skupinka studentů FAMU točí absolventský dokumentární film o bývalém ústavu u Svatého Mikuláše. V tomto sanatoriu prý údajně bloudí duše pacientů dodnes. Skupinka studentů vedena Natálii Kocurovou tento ústav navštíví a záhy zjišťuje, že dostat se ven nebude tak snadné, jako bylo dostat se dovnitř."
Osobně podobnému přístupu fandím, neboť český film potřebuje pestrost a když to nejde oficiální cestou, je podobné nadšení jediným možným proudem. Found footage ja navíc pro podobný projekt ideálním žánrem.
Obrázek článku