Začíná 11. Fresh Film Fest. Dnes ho zahájí vraždící sexy mimozemšťanka Scarlett Johansson.

Začíná 11. Fresh Film Fest. Dnes ho zahájí vraždící sexy mimozemšťanka Scarlett Johansson.

Trailer k filmu Pod kůží:

Program letošní Fresh Film Festu nabídne téměř 100 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění. Nebudou chybět zajímaví hosté a doprovodné akce. Festival bude probíhat až do 21. září v pražských kinech Světozor, Bio Oko, Kino 35 - Francouzský institut, v Café Neustadt, klubu La Loca nebo v (A)VOID Floating Gallery.
zacina-11-fresh-film-fest-dnes-ho-zahaji-vrazdici-sexy-mimozemstanka-scarlett-johansson
Těšit se můžete na dokumenty, reflektující vliv digitální revoluce a moderních technologií na práci předních světových tvůrců jako Danny Boyle, David Fincher, Martin Scorsese nebo Lars von Trier. Nebude chybět premiéry aktuálního dokumentu režiséra Benjamina Tučka Plán (2014) nebo bláznivé komedie francouzského režiséra a hudebníka Quentina Dupieuxe (Mr. Oizo) Fízlové, hajzlové (2013) se zpěvákem Marilynem Mansonem. Představena bude pozoruhodná minisérie BBC Southcliffe (2013). Dojde na soutěže nejzajímavějších světových debutů včetně režijní prvotiny polského herce Krzysztofa Skoniecznyho známého z filmů Andrzeje Wajdy či Agnieszky Holland...
Fízlové, hajzlové
Muzikant a performer Marilyn Manson v jedné z rolí.
Návštěvníci festivalu se budou moci při projekcích či master class setkat například s Monikou Willi, která je dvorní střihačkou Michaela Hanekeho. Přítomen bude též režisér Domem Rotheroem. Ten svým pojetím předznamel Záhadu Blair Witch (1999). České tvůrce bude reprezentovat producent Tomáš Hrubý.

Upoutávka na seriál Southcliffe:

Projekce doplní doprovodný program; především Master Classy s hosty festivalu v kině Světozor, venkovní projekce filmu Gottland (2014), přednáška o možnostech uplatnění studentů uměleckých škol nebo cyklojízda v rámci projektu Zažít město jinak. Vše přístupné zdarma v Café Neustadt, klubu La Loca a v (A)VOID Floating Gallery či v ulicích Prahy.
Vstupenky jsou k dostání na pokladnách jednotlivých kin v ceně 50 a 100 Kč, k dispozici je také akreditace na celou dobu festivalu za 500 Kč a zlevněná za 350 Kč.