Robert Downey Jr. se možná připojí k Michaelu Fassbenderovi v adaptaci videohry Assassin's Creed

Robert Downey Jr. se možná připojí k Michaelu Fassbenderovi v adaptaci videohry Assassin's Creed
Stud | Momentum Pictures
Recept je jednoduchý - chce to přestat škudlit a věřit tomu, že fanoušci nadšeně pomažou do kina jen kvůli milované hře. A hlavně by měla studia respektovat předlohu! Jaký má smysl natáčet akčního Maxe Paynea, v jehož filmové verzi se střílí minimálně? Nebo Prince z Persie, který ve filmu paradoxně vykrádá právě sérii Assasin's Creed. Takhle to zkrátka nefunguje.
Filmová verze Assassin's Creeda by naštěstí mohla prokletí prolomit. Potřebný základ tu je - snímek bude dějově vycházet ze hry Assassin’s Creed II a nabídne příběh o dvou rovinách. V té ze současnosti bude hlavní postavou vězeň Michael Lynch, který čeká na vykonání trestu smrti a je účastníkem nekonečných soubojů mezi templáři a asasíny. Druhá linie z času španělské inkvizice se zaměří na asasína Aguilara de Agaroroboa.
robert-downey-jr-se-mozna-pripoji-k-michaelu-fassbenderovi-v-adaptaci-videohry-assassins-creed
Uvidíme tuhle dvojici v podání Michaela Fassbendera a Roberta Downeyho Jr.? Fanoušci předlohy by se určitě nezlobili.
Obsazení Michaela Fassbendera do ústřední dvojrole je samo o sobě zárukou minimálně nadprůměrné podívané. Tím by to ale skončit nemuselo. Aktuálně prý studio jedná s Robertem Downeym Jr. o obsazení do role Leonarda DaVinciho, který má v herní předloze taktéž dost prostoru.
Pokud na Downeyho obsazení dojde, má film de facto vyhráno a studio by mohlo být ochotné do filmu nasypat nemalé peníze (což by vzhledem k historickému základu nebylo ke škodě). Navíc nejde o nepravděpodobný scénář, neboť Downey má momentálně docela volný kalendář. Další Iron Man se zatím nechystá a i práce na Sherlocku Holmesovi 3 jsou nyní u ledu.
Adaptaci videohry Assassin's Creed dostal na starost režisér Justin Kurzel a přestože se zatím nenatáčí, snímek by měl doputovat do kin 7. srpna 2015.