US tržby: Když má jít pod zem listopadový muž, diváci raději vyrazí za Strážci galaxie

US tržby: Když má jít pod zem listopadový muž, diváci raději vyrazí za Strážci galaxie
Želvy Ninja (2014) | Paramount Pictures
I na stříbrné a bronzové pozici se nic nemění. Druhé místo znovu okupují oblíbené Želvy Ninja a třetí se udrželo úspěšné drama Zůstaň se mnou.
Změna se udála až na čtvrté pozici, kde startovala hororová novinka Pod zemí. Snímek vypráví o partičce, která si vyrazí do podzemních chodeb vedoucích pod ulicemi Paříže (přičemž je to zároveň obří pohřebiště). Dobře šlapající trailery, nasazení do 2640 kin a přesto výsledek pouhých 8 milionů dolarů. Jiné žánrovky s podobnými kartami běžně shrábnou i 3x tolik. O posledním prázdninovém víkendu očividně nebyl o strach zájem. A podobné to bylo i s novinkou Pierce Brosnana, která dává vzpomenout na jeho nejslavnější herecké období, neboť se odehrává ve světě tajných agentů.
us-trzby-kdyz-ma-jit-pod-zem-listopadovy-muz-divaci-radeji-vyrazi-za-strazci-galaxie
The November Man
Jeho The November Man aka Listopadový muž bohužel v recenzích nijak nezazářil, což o premiérovém víkendu vyneslo až šesté místo se 7.8 miliony (ani na ty přiblblé Falešné poldy to nestačilo, skončili pátí). Ještě před premiérou studio v Brosnanův comeback věřilo a odkleplo dvojku. Po tomhle startu je nicméně pravděpodobné, že z plánů zase hodně rychle sejde.
Léto máme tedy za sebou a upřímně, bylo z chudšího ranku. Doufejme, že konec roku bude na hity o něco bohatší. Je to ostatně i v zájmu nás diváků.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.