Tržby v českých kinech: Tři bratři se mohou stát divácky nejúspěšnějším filmem roku 2014!

Tržby v českých kinech: Tři bratři se mohou stát divácky nejúspěšnějším filmem roku 2014!
Tři bratři vládnou tuzemskému žebříčku tržeb již třetí víkend v řadě. Tentokrát na pohádku přišlo 50.887 diváků, kteří v pokladnách nechali 6.49 milionu korun. Za necelé tři týdny (když nepočítáme pár projekcí v těch předpremiérových) na film přišlo už 334.342 diváků, tržby činí 42.54 milionu korun.
Jak vycvičit draka 2
Dyk, Klus a Piškula Škyťáka a Bezzubku skoro jistě předeženou. | CinemArt
Letos byl prozatím úspěšnější jen animák Jak vycvičit draka 2 (2014), který aktuálně létá na 8. místě žebříčku a čísla má následující: 378.495 diváků, tržby 50.70 milionu korun. Má nicméně celých osm promítacích týdnů k dobru. Berme za hotovou věc, že Tři bratři animovaného draka trumfnou. Nemají ovšem zdaleka vyhráno. V prosinci totiž vstoupí do kin závěrečný díl Hobita: Bitva pěti armád (2014).
Luke Evans, Ian McKellen
Ian McKellen
Naberou Tři bratři dostatečná čísla do "foroty", aby to Hobitovi znesnadnili? Druhý díl Hobita: Šmakova dračí poušť (2013) loni za stejnou dobu co Tři bratři, tedy za necelé tři týdny, utržil přes 70 milionů korun. Na fantasy snímek za tu dobu přišlo přes 460 tisíc diváků. Vzhledem k tomu, že letos v prosinci půjde o závěrečný díl série, dají se očekávat čísla ještě vyšší. Ale i kdyby Svěrákovi Tři bratři skončili "až" druzí, půjde o nebývalý úspěch tuzemské kinematografie. Takový, na jaký dlouho nikdo nenaváže.
Fakjů pane učiteli
Druhé místo žebříčku víkendových tržeb patří německé komedii Fakjů pane učiteli (2013). Využil distributor "kritického" víkendu před začátkem školy k tomu, aby z otrávených studentů vybral nějaký ten peníz? Na bláznivý snímek přišlo o premiérovém víkendu 22.512 diváků. Za vstupenky zaplatili téměř 3 miliony korun. Čísla jsou srovnatelná s americkými komediemi. Je ovšem třeba zmínit, že byl film uveden do úctyhodných 90 kin.
Třetí skončily filmové Želvy Ninja (2014), kterým se krunýře splaskly na
Želvy Ninja
Želvy Ninja | Paramount Pictures
poloviční velikost. 19.607 diváků a tržby 2.87 milionu korun o druhém víkendu? Slabota. Z pohledu tvůrců ale nejde o propadák, protože v USA a ve světě želváci nebývale vydělávají. Litovat tedy může "jen" český distributor, který od uvedení filmu jistě čekal víc.
Jason Segel, Cameron Diaz
Sex Tape | Columbia TriStar
Čtvrté místo a další nemastný-neslaný výsledek. Sex Tape (2014) je komedií, v níž Cameron Diaz souloží s Jasonem Segelem před videokamerou. Prvoplánová nahota ani kdysi populární Cameron netáhnou. O druhém víkendu na film přišlo 11.635 diváků, kteří v pokladnách nechali 1.61 milionu korun. Další zbytečná rádobykomedie.
Žebříček pěti nejúspěšnějších filmů uzavírá další čtvrteční novinka, pátý díl nekonečné taneční série Let´s Dance s podtitulem All In (2014). 10.081 diváků zaplatilo za projekci snímku 1.30 milionu korun.
Let's Dance All In
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.