Recenze: Let's Dance - All in připomíná průměrný televizní přenos

Recenze: Let's Dance - All in připomíná průměrný televizní přenos
Let's Dance All In, další upocené pokračování.
Let's Dance All In
A neměl jsem to dělat.
Tomuto filmu totiž chybí většina toho, co se mi líbilo na předchozím. Především taneční čísla!
Tanečních scén je v pátém dílu poměrně málo (první pořádná je až někdy po 30 minutách) a především nejsou dobře natočeny.
Je pravděpodobné, že účinkující v tomto filmu umějí dobře tančit. Ale scény, ve kterých vystupují, vypadají jako záznam reálných tanečních vystoupení, která by se mohla odehrávat v reálném čase při reálných televizních přenosech.

Trailer:

Let's Dance
Nevím, jestli jde po předchozím filmu o záměrný "návrat k realismu", ale pro mě tím mizí z filmu většina půvabu. V aranžmá a choreografii nejsou skoro žádné kreativní nápady, postavy "jen normálně tančí", a je to snímáno povětšinou velmi statickou kamerou, která těm nudným scénám příliš zajímavosti nepřidá. Jedna jediná scéna se odehrává v potenciálně zajímavém prostředí (v laboratoři vysokého napětí), ale stejně se nedočkáme ničeho vizuálně zajímavého (na rozdíl od předchozího filmu).
Let's Dance All In
Znovu opakuji: Je to kvalitní tanec, ale když jdu do kina na hraný film, tak nechci televizní záznam reálného kvalitního tance, nýbrž nějakou podstatně větší show.
No a vše ostatní kromě tance je samozřejmě strašlivé: Přátelství, rivalita, láska, neláska, vše přesně podle kopíráku, s nulovou originalitou, a s některými elementy, které by mohly být dost legrační, kdyby se vám chtělo nad nimi přemýšlet: Například se koná "velká mezinárodní taneční soutěž", ale všechny neamerické týmy jsou v ní vyřazeny v prvním kole a jejich tanec si užijeme jen v sestřihu, asi 30 sekund celkem...
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE