US tržby: Strážci galaxie jsou největším hitem léta, druhé Sin City naprosto pohořelo

US tržby: Strážci galaxie jsou největším hitem léta, druhé Sin City naprosto pohořelo
Chloë Grace Moretz si připsala na konto další hit.
Rozpočet 40 milionů, herci první kategorie, hvězdný režisér a kultovní předloha. Není se čemu divit, že se první Sin City jen o premiérovém víkendu dočkalo od diváků 30 milionů dolarů. To bylo před devíti lety. A doba se zřejmě změnila. Minimálně to tak podle nástupu dvojky vypadá. To, že má o něco horší recenze než její předchůdce, nepřekvapí. Tak to u sequelů chodí. Nárůst zájmu je ale nečekaný. Sin City nyní startovala v 2.894 kinech a přesto snímek vydělal směšných 6.4 milionů dolarů. Něco takového nikdo nepředvídal. Omrzelo se černobílé podání, je přecomicsováno nebo Marvel natolik ovládl pole, že už tu pro eRkové komiksy není místo? To ukáže čas.
Jamie Blackley, Chloë Grace Moretz
Chloë Grace Moretz si připsala na konto další hit.
A když už jsme u Marvelu, ten skutečně vládne. Jeho Strážci galaxie se vrátili do čela žebříčku a se čtvrt miliardou na domácích tržbách jsou největším hitem léta. Výborně si vedou i rebootované Želvy ninja na stříbrné příčce, které mají 238 milionů celosvětově. Na bronzovou příčku dosáhla novinka Zůstaň se mnou s Chloë Grace Moretz. Debut je to sice "až na trojce", rozhodně ale úspěšný. Adaptace populárního románu o dívce, která v komatu zvažuje, jakým směrem se dál vydá (pokud přežije), otevřela za 16 milionů, což bylo jen o milion méně, než kolik měli první Strážci galaxie. A navíc stála 11 milionů, takže studio má stoprocentně vyděláno. Zato kinaři...
Randy Couture, Dolph Lundgren, Wesley Snipes, Kellan Lutz, Jason Statham, Antonio Banderas, Sylvester Stallone, Jet Li, Arnold Schwarzenegger
Expendables: Postradatelní 3
... ti mají hubený rok. A je to dáno právě tím, že letošek přál spíše malým hitům se skromnějšími rozpočty, než velkým a drahým projektům. Současný žebříček je toho ostatně sám o sobě důkazem. Čtvrtá komedie Falešní poldové není nijak zvlášť dobře hodnocená kritiky ani diváky, ale stála jen 17 milionů a zatím vydělala 45. Zato výrazně dražší Expendables: Postradatelní 3 (jejich přesný rozpočet studio raději tají, spekuluje se nicméně o 125 milionech) jsou druhý víkend až sedmí a mají ze Států hubených 27 mega.
us-trzby-strazci-galaxie-jsou-nejvetsim-hitem-leta-druhe-sin-city-naprosto-pohorelo
Drama When the Game Stands Tall označili kritici za přehlídku sportovních klišé.
Poslední novinkou, která se do žebříčku prodrala, je na pátém místě debutující sportovní drama When the Game Stands Tall s Jamesem Caviezelem. Recenze jsou téměř odstrašující, přesto snímek odstartoval o 2.5 mega lépe, než druhé Sin City. A protože stál jen 15, 100% se zaplatí.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.