Pán Času je zpátky!

Pán Času je zpátky!
Když jsme ho viděli naposledy, tak zrovna vyměnil svou tvář za starší a z Matta Smithe se "stal" Peter Capaldi. Fanoušci byli naštvaní i nadšení, ale nikdo nevěděl, jak se Peter své role chopí. Teď konečně můžeme posoudit, zda byla sázka na tohoto herce správná. V následujících odstavcích se objeví pár spoilerů, takže jestli jste doteď neviděli novou epizodu s názvem Deep Breath, radši dále nečtěte. 
pan-casu-je-zpatky
Asi nikdo nečekal, že by epizoda mohla nabídnout ještě něco zvláštnějšího než T-Rexe procházajícího se po Londýně. Balón vyrobený z lidské kůže pootevřel ústa údivem ještě víc. Nový Doktor má naprosto jiný charakter než ten, na který jsme byli poslední roky zvyklí. Je tak trochu spojením devátého a jedenáctého, což se spoustě fandů moc zamlouvá. Peter Capaldi se z těžkou úlohou popral více než brilantně. Musíme jen doufat, že Moffatovo psaní mu nepodrazí nohy a nepokazí potenciál.
Pán času
Matt Smith jako jedenáctý doktor.
Na konci epizody dokonce dostáváme hlavní téma této série, neboť se podíváme do "země zaslíbené/nebe", kde se o Doktorovi zmiňuje neznámá Missy a nazývá ho svým přítelem. Klade se více otázek, na které neznáme odpovědi, a naopak dostáváme neúplné části skládačky z minulých dílů (kdo dal na Doktora Claře číslo atd.). Vypadá to, že Moffat má plán navrhnut dlouho do předu a že snad vše vyjde.
Co vy? Sledujete Doctora Who? Jestli ano, líbila se vám nejnovější epizoda, nebo jste zastánci Classic Who?