Recenze: Sex Tape aneb Dokonce jsem se i párkrát zasmál

Recenze: Sex Tape aneb Dokonce jsem se i párkrát zasmál
Sex Tape | Columbia TriStar
Segel má ale ve svém iPadu speciální synchronizační program, který toto sex video nakopíruje do iPadů několika jiných lidí, od blízkých rodinných přátel až po případného nového zaměstnavatele Diazové (Rob Lowe).
Segel a Diazová tudíž vyrážejí do noci, aby našli a zničili všechny kopie svého sex videa...
recenze-sex-tape-aneb-dokonce-jsem-se-i-parkrat-zasmal
Především se musím tvůrců trochu zastat: Základní zápletka není až tak úplně, totálně debilní, jak se na první pohled zdá, a technické důvody toho, že se sex video objeví na všech těch iPadech, by byly s přimhouřením oka akceptovatelné. Tedy, ne že by na tom záleželo...
Po zbytečně dlouhém rozjezdu (před 30 minut) začíná ústřední story, spočívající v tom, že se Segel a Diazová vetřou do Loweova luxusního baráku, a zde se Segel snaží najít a vymazat iPad, zatímco Diazová odvádí Loweovu pozornost.
Jason Segel, Cameron Diaz
Dočkáme se pár mírně zábavných vtípků, protože Segel i Diazová mají celkem dobrý komediální timing, ale je smutnou skutečností, že scénář je strašlivě nenápaditý a téměř nijak nevyužívá unikátnost celé zápletky (tzn. to s iPady a sex videem).
Pak ale skončí epizoda v Loweově bytě, film víceméně skončí, ale uplynulo ho teprve asi 60 minut, takže následuje další půlhodina, kdy se hrdinové vloupávají do serverovny YouPorn.com (ano, tento reálný web ve filmu vystupuje), aby zde smazali kopii svého sex videa (a soubory v serverovně se samozřejmě mažou tak, že přijdete k jednomu náhodnému racku a začnete do něj mlátit baseballovou pálkou). Tato poslední třetina filmu už je úplně strašná a k nepřežití a její označení za "nastavovanou kaši" je urážkou všech kaší.

Trailer k filmu Sex Tape:

Kromě brutálně nevydařené a trapné poslední třetiny má tato (jinak průměrná) komedie několik dalších nedostatků:
Jason Segel byl vždycky takový "roztomile buclatý". V tomto filmu je výrazně vyzáblejší a vypadá v některých scénách dost strašidelně, jako kdyby měl nějakou ošklivou nemoc.
V retro scénách, kdy má Diazová být mladá a sexy, je buď nějak divně nalíčená, nebo má udělaného něco digitálního s obličejem. Každopádně jsem z toho byl nervózní.
Jason Segel, Cameron Diaz
Sex Tape | Columbia TriStar
Celý film se točí kolem souložícího videa, vidíme z něj pár záběrů, ale všechny jsou komponovány tak "geniálně", že neuvidíme ani náznak dámské bradavky, nebo nedejbože něco ještě závadnějšího!
Ne že bych se chtěl za každou cenu hnípat v logice děje, ale: Dospělý Američan je v roce 2014 překvapen tím, že když někdo nauploaduje video ze svého počítače na YouPorn.com, tak mu to video i nadále zůstane v jeho počítači, tzn. z jednoho videa se magicky stanou dvě!
O filmu Sex Tape (2014) se po celém světě píše jen to nejhorší, ale až do své poslední třetiny mi připadal celkem snesitelný a dokonce jsem se i párkrát zasmál...
Hodnocení: 30%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE