US tržby: Želvy ninja zažily velkolepý comeback a dostaly i Strážce Galaxie

US tržby: Želvy ninja zažily velkolepý comeback a dostaly i Strážce Galaxie
Želvy ninja již léta platí za fenomén, v kinech se jim ale vyjma prvního hraného filmu (který paradoxně vznikl jako nezávislý a měl minimální rozpočet) nikdy moc nedařilo. To nyní prolomil Michael Bay z pozice producenta.
Želvy Ninja
I když nejde (pokud budeme věřit zahraničním ohlasům) o návrat nijak oslnivý, o to je ale paradoxně výdělečnější. Nové Želvy ninja si o premiérovém víkendu urvaly ohromných 65 milionů, což z nich dělá nejúspěšnější díl série. Je třeba jedním dechem dodat, že i nejdražší, neboť stály masivních 125 milionů. I tak je téměř jisté, že se zaplatí a nezůstane jen u jednoho dílu. Michael Bay je zkrátka klikař, co přitahuje peníze.
V oku tornáda
V oku tornáda.
Strážci Galaxie se díky tomu museli spokojit s druhým místem a propadem o 56%. Mrzet je to ale vůbec nemusí. Výborně si vedli celý týden, díky čemuž mají již nastřádáno 175 milionů dolarů jen ve Spojených státech. Nepříliš dobře se uvedl katastrofický flák V oku tornáda. Recenze chválí víceméně jen triky a zvuk, a i když je snímek vesměs stejně špatně hodnocený jako Želvy ninja, chybí mu jejich star-power. Opening za 18 milionů přesto není úplná tragédie, neboť snímek stál jenom 50. Celosvětové tržby nepochybně všechny díry zacelí. A možná nakonec prosadí i pokračování.
us-trzby-zelvy-ninja-zazily-velkolepy-comeback-a-dostali-i-strazce-galaxie
I na čtvrté pozici se uhnízdila novinka a to drama citlivého režiséra Lasse Hallströma (Žít po svém, Pravidla moštárny) Láska na kari, kde Hellen Mirren vede vyhlášenou restauraci a začne čelit konkurenci. Hallström potvrzuje, že rozhodně umí pracovat s emocemi i herci, za což byl diváky odměněn startovným ve výši 11 milionů. Což není na výdělek z dvou tisíc kin málo.
Až na páté místo ustoupila výborně vydělávající Lucy (97 milionů je pro
Scarlett Johansson
podobnou eRkovou bejkárnu královský výsledek) a šesté místo patří poslední novince v desítce, nejnovějšímu dílu Let’s Dance. Ano, pořád to není dobrá série, ale tentokrát už přestala zajímat i diváky. 6.5 milionu dolarů je jasné finále. Minimálně na pár let… než někdo přijde s nápadem na restart.
Chadwick Boseman
"Svého" životopisného snímku se James Brown nedočkal.
Do desítky se dále vešli nezajímavý Hercules, povedené životopisné drama o Jamesi Brownovi Get On Up, vynikající sequel Úsvit planety opic a průměrná druhá Letadla, která stejně jako první díl nadprůměrně vydělávají.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.