Vznikne padesátidílná seriálová adaptace Padesáti odstínů šedi?

Vznikne padesátidílná seriálová adaptace Padesáti odstínů šedi?
Bude to zajímavý Valentýn. Kromě rudých růží, pralinek, šampaňského a jahod nebudou chybět želízka a další ložnicové propriety. A lístek do kina. Schválně jaká v něm bude panovat atmosféra... To bude záležet na tom, jak moc se tvůrci snímku odváží odvázat. Na otevřenost Nymfomanky ale zapomeňte. Jistě, Padesát odstínů šedi (2014) natočila žena, Sam Taylor-Johnson, která si předtím střihla životopis Johna Lennona Nowhere Boy (2009). Film to tedy bude vnímavý, neprvoplánově sexuální, a o to divačkám povětšinou půjde. I když řada mužů a pánů má za to, že knižní předloha jen potvrzuje stereotypy v tom, co jsou mladé ženy ochotny udělat pro přízeň bohatého, přitažlivého muže.
Padesát odstínů šedi
Ale zpátky k nápadu na seriál... Albrecht se pro Digital Spy vyjádřil v tom duchu, že kdyby práva získal, adaptoval by všechny tři díly trilogie, každé knize by věnoval jednu sérii. "Zavolal jsem do Universalu a řekl, že když se do adaptace Padesáti odstínů šedi pustíme, bude z toho seriál na tři sezóny. Nemusíte řešit sledovanost ani rating, můžete příběh vyprávět tak, jak je popsán."
Dakota Johnson
Což by mohlo vyhovovat těm, kteří nebudou spokojeni s "mírností" celovečeráku. Na druhou stranu, zakázané ovoce chutná nejlépe poprvé. O čem by celé "nekonečné" tři série byly? Nevyprchalo by kouzlo "prvotního hříchu"? Nelezl by Chris Albrecht Universalu do zelí? Dá se totiž čekat, že studio bude v adaptacích dalších knih pokračovat. Ostatně, má na to právo. Hned dvojnásobné.
Obrázek článku