Chcete zažít divoký filmový víkend? Přihlaste se na 48 Hour Film Project Praha.

Chcete zažít divoký filmový víkend? Přihlaste se na 48 Hour Film Project Praha.
Takhle se točívalo...
48 Hour Film Project slaví tento rok 13. výročí svého založení. Soutěž se poprvé uskutečnila v roce 2001 ve Washington DC s jediným soutěžícím týmem. Postupně se stal tento projekt kulturním fenoménem, rozšířil se až na 3000 filmů ročně ve 125 městech po celém světě.
chcete-zazit-divoky-filmovy-vikend-prihlaste-se-na-48-hour-film-project-praha
Takhle se točívalo...
Soutěž je založena na tom, že tvůrci musí během pouhých 48 hodin natočit film. Filmařské týmy všech úrovní zahajují práci v devatenáct hodin v pátek, 4 až 7 minutové filmy musí být dodány do neděle 19:30. Každému týmu je přidělen žánr, postava, rekvizita a věta z dialogu. To vše musí filmaři nějakým způsobem zapracovat do svého filmu. Každý tým samostatně skládá štáb, obstarává si technické vybavení a vše ostatní, co je nutné k natočení filmu za jediný víkend. Jakýkoliv tým, bez ohledu na úroveň dovedností, je způsobilý k účasti v této soutěži.
chcete-zazit-divoky-filmovy-vikend-prihlaste-se-na-48-hour-film-project-praha-1
A takhle se v současnosti finalizuje, stačí vám k tomu laptop.
Pražský 48 Hour Film Project 2014 se bude konat od 5. do 7. září. Registrovat se do soutěže můžete až do 31. srpna na tomto linku.
Filmy bude posuzovat porota odborníků z obchodního a filmového světa a ze světa celebrit.
Celosvětové finále 48 Hour Film Projectu se bude konat na jaře roku 2015 v Los Angeles. Vítězný pražský film bude v soutěži o velkou mezinárodní cenu ve výši $ 5000, navíc se mu tím nabízí možnost k prezentaci na filmovém festivalu v Cannes.

Jeden z loňských snímků 48 Hour Film Projectu: