28. týden-kinopremiéry: Policajti na vejšce, Mikuláš na prázdninách a Nicolas Cage mezi dřevorubci

28. týden-kinopremiéry: Policajti na vejšce, Mikuláš na prázdninách a Nicolas Cage mezi dřevorubci
22 Jump Street
Kriminální seriál Jump Street 21 (1987) udělal hvězdu z Johnyho Deppa. Na film se čekalo dlouho, do roku 2012. I zde si Depp střihl cameo a hvězdy se díky celovečerní komedii 21 Jump Street staly z režisérského dua Phil Lord, Chris Miller. Mezi "jedničkou" a "dvojkou" se ti dva stihli vyšvihnout ještě parádním animákem LEGO® příběh (2014).

Trailer k filmu 22 Jump Street:

V novince 22 Jump Street se dva povedení policejní důstojníci musejí infiltrovat na vysokou školu. Bude opět srandy kopec? To si pište! Z recenze Františka Fuky: "I když má film skoro 2 hodiny, téměř vůbec jsem se u něj nenudil, což je v případě crazy buddy komedie docela zázrak." Všechny recenze 22 Jump Street si přečtěte zde. Průměrné hodnocení 74%.

Trailer k filmu Joe:

A teď jeden drsný příběh o přátelství. Jmenuje se docela nevinně Joe a hraje v něm synovec F. F. Copolly, vysmívaný Nicolas Cage. Tentokrát se ale smát nebudeme. A nebudeme ani brečet. O čem je Joe? Cage pracuje jako předák party dřevorubců, v níž se objeví mladý hoch s problémy, otcem alkoholikem, no zkrátka mladý muž, který to nemá v životě vůbec jednoduché. A takovým Cage pomáhá... A mimochodem dokazuje, že umí hrát. Recenze si přečtěte zde. Průměr na úctyhodných 74%. Držíme Nicolasovi palce.
Keira Knightley
Love song, snímek od režiséra hitu Once. Keira Knightley s kytarou do kin moc diváků nepřitáhla.
Vzpomínáte na úspěch hudebního filmu Once (2006) s tou mladou holkou z Valmezu (Markétou Irglovou) v hlavní roli? Režisér John Carney přichází s novinkou Love song a pokusí se triumf zopakovat. Vše se opět točí kolem lásky a hudebního úspěchu. Tentokrát si ústředí role zahrála Keiry Knightley a Mark Raffalo. Ona nese pochodeň kvality, on jí patřične podrží.

Trailer k filmu Love song:

Newyorská romance
Z recenze Františka Fuky: "Zápletka není nic světoborného a pokud trochu něco víte o tom, jak se dělá a distribuuje hudba, bude vám leckterá scéna připadat značně absurdní (například když chudý street-keyboardista napochoduje do metra se synťákem Nord za bratru 80,000 Kč). Ale s tím nemám problém - protože celý film je laděn trošku do pohádkova (a ten synťák asi použili, protože je pěkně červený) - doufám, že záměrně."
Pohádka pro dospělé k létu zkrátka patří. Necháte se dojmout i vy? Recenze si přečtěte zde. Prozatímní průměr 73%.
Mikulášovy patálie na prázdninách
Do kin dále míří ještě dva snímky. Jsou tu Mikulášovy patálie na prázdninách (2014), již druhý film inspirovaný oblíbenou dětskou knihou. Francouzskou rozvolněnou morálku a roztomilé, neautoritativní rodiče by jistě ocenilo nejedno tuzemské dítě.
Na závěr se představuje další z řady severských dramat, kde sex, drogy a moc hrají až první roli. Sex, drogy a daně míří do českých kin. Moderní dánská historie nemá jedinou recenzi. Mine se film účinkem?
Přehled všech červencových premiér najdete ZDE.