Náš člověk ve Varech: Skvělá Místa za Melem Gibsonem. Došlo na selfie?

Náš člověk ve Varech: Skvělá Místa za Melem Gibsonem. Došlo na selfie?
nas-clovek-ve-varech-skvela-mista-za-melem-gibsonem-doslo-na-selfie
Zásadním okamžikem sobotního dne bylo nepochybně setkání s Melem Gibsonem, který si po živém natáčení pořadu Na plovárně sedl na projekci jeho Apocalypta přímo před nás a my - především pak režisér našeho filmu Hany Michal Samir - jsme měli možnost si s ním "parádně pokecat". Dialog probíhal asi takto:
MICHAL: Excuse me, Mr. Gibson, can we take a selfie together?
MEL GIBSON: No.
MICHAL: Ok.
Michal Samir se tak stal hvězdou festivalu, což dokazuje toto video:
V momentě, kdy začalo Apocalypto, kterému mimochodem krásné plátno Velkého sálu v Thermalu vzhledem k užití prapodivných digitálních kamer moc neprospělo, si Mel začal psát sms s kontaktem v jeho iPhonu nenápadně označeném jako NIGHT XXX.
Chlapectví
Chlapectví | MFF Karlovy Vary 2014
Mimo poutavého panelu Conversation with Hollywood za přítomnosti producenta oscarového Smrt čeká všude Grega Shapiro bych chtěl ale zmínit především úchvatný Linklaterův film Chlapectví - tříhodinovou sondu do dětství a dospívání jednoho chlapce, kterého navíc režisér po 12 let natáčení včetně členů jeho rodiny nepřeobsadil a dosáhl tak ohromně něžné a poutavé autenticity.
Cesta
The Rover. | MFF Karlovy Vary 2014
Lehké rozčarování naopak přinesl mnou dlouho očekávaný The Rover od oblíbené produkční společnosti A24. V rámci série jejich narativně zámerně vyprázdněných filmů jsem byl poprvé, narodíl od skvělých Spring Breakers nebo Bling Ring, trochu zaskočen a vlastně i zklamán.
nas-clovek-ve-varech-skvela-mista-za-melem-gibsonem-doslo-na-selfie-2
Zaskočen ještě víc jsem ale byl na včerejší projekci našeho filmu Hany, kam dorazili jeho dosud dva nejmladší diváci. Jejich věkový průměr zhruba 5 let.
Text a foto: Matěj Chlupáček, režisér a producent