Tržby v českých kinech: Tom Cruise se drží na vrcholu, místa uhájila i Angelina Jolie a Jan Hřebejk

Tržby v českých kinech: Tom Cruise se drží na vrcholu, místa uhájila i Angelina Jolie a Jan Hřebejk
Na hraně zítřka
Tom Cruise se blýskl jednou z charakternějších rolí. Ve filmu Na hraně zítřka umírá, aby se ocitl v minulosti a změnil budoucnost. Blockbuster není tak vážný, jak se zdá, herci pronášejí vtípky a shazují tak trochu sami sebe i žánr. Snímek s rozpočtem 178 milionů dolarů vydělává ve světě, v USA nicméně netáhne tak, jak by si tvůrci přáli. V českých kinech na film přišlo o druhém víkendu 18.454 diváků, kteří v pokladnách nechali 2.9 milionů korun. Oproti premiérovému víkendu jde o 21 procentní pokles.
Angelina Jolie
Zloba - Královna černé magie
Královna černé magie naopak posílila, o celých 18 procent. Jistě, je to trochu úsměvné, když zjistíte, že na mysteriózní snímek s Angelinou Jolie přišlo o druhém víkendu pouhých 12.552 diváků, kteří za lístky zaplatili 1.8 milionu korun.
Hana Vagnerová, Zuzana Stavná, Jana Stryková
Zakázané uvolnění, komorní drama trojice mladých žen. | Martin Straka
Ani na třetím místě se nic nezměnilo, patří Zakázanému uvolnění, komorní komedii Jana Hřebejka, který se inspiroval stejnojmennou divadelní hrou. Na nevěstu, její únoskyni-svědka a barmanku se přišlo podívat 10.320 diváků. V pokladnách nechali 1.4 milionu korun.
Jak vycvičit draka 2
Oficiálně bude mít premiéru až tento čtvrtek, s předstihem byl nicméně animovaný snímek Jak vycvičit draka 2 (2014) uváděn již o víkendu. A docela se mu dařilo, dostal se na čtvrté místo žebříčku tuzemských tržeb. 30 kopií přitáhlo do kin 8.406 diváků a 1.3 milionu korun. Jak úspěšné bude celoplošné nasazení animovaného pokračování úspěšného rodinného filmu?
X-Men: Budoucí minulost
X-Men: Budoucí minulost (2014)
X-Men: Budoucí minulost (2014) zaznamenali 100tisícího diváka. Za necelé čtyři týdny od nasazení to pro tenhle blockbuster není vůbec dobrý výsledek. Trend klesající návštěvnosti trvá. O aktuálním víkendu snímek, který ve světě a USA zaznamenal velmi dobrá čísla, zhlédlo 6.106 diváků, do pokladen přinesli 877 tisíc korun.
Seth MacFarlane
Autorem filmu Všechny cesty vedou do hrobu je režisér drsné komedie Méďa (2012), Seth MacFarlane.
Vůbec se nedařilo premiérám minulého čtvrtku: komedie Všechny cesty vedou do hrobu (2014) obsadila šesté místo s návštěvností 5.770 diváků a tržbami 764 tisíc korun. Film to není bůhví jak kvalitní, ale měl jsem za to, že každá tak trochu jiná komedie v záplavě blockbusterů zaujme. A ono ne. Druhá novinka minulého týdnu, životopisné drama Grace, kněžna monacká (2014), skončilo až osmé. Nicole Kidman to nezachrání. Na film o herečce, která se zamilovala a provdala za monackého knížete, přišlo 3.863 diváků. Do pokladen přinesli necelý půlmilion korun.
Nicole Kidman
Nicole Kidman jako Grace Kelly, slavná herečka v Monaku. | © 2014 - STONE ANGELS
Léto vyvádí pozornost ven, pod širé nebe, přihřejí si tedy polívčičku alespoň provozovatelé letních kin, kterým začíná sezóna? Na to se nedá spoléhat. Minimálně řada pražských provozovatelů hraje zdarma. Jako doplněk letní zábavy. Vydělává se tedy zase na jídle a pití.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.