7 superhrdinů, které DC použije, aby porazilo Marvel

7 superhrdinů, které DC použije, aby porazilo Marvel

1. Batman

7-superhrdinu-ktere-dc-pouzije-aby-porazilo-marvel
Herec: Ben Affleck
Film: Batman v. Superman: Dawn of Justice (2016)
Jak by ho DC mohlo využít?
V Dawn of Justice se děj zaměřuje především na Batmanovu postarší kariéru jako ochránce Gothamu. Ale nenechte se oklamat, starý Bruce Wayne je v komiksech ještě větší bouchač než zamlada a s nikým nepáře. Nicméně, podle mého názoru teď Batman nebude dlouho létat sólo.

2. Superman

7-superhrdinu-ktere-dc-pouzije-aby-porazilo-marvel-1
Herec: Henry Cavill
Film: Batman v. Superman: Dawn of Justice (2016), Man of Steel 2 (2018)
Jak by ho DC mohlo využít?
Superman je TEN superhrdina. Dost možná nejznámější komiksová postava měla v posledních letech na filmy smůlu a většina pokračování originálního snímku byla propadákem. Pak naštěstí přišel Zack Snyder, Supermanovi vrátil potřebný lesk a divákům zase dal důvod, proč se na něho těšit. 
DC nejdříve zaútočí týmovkou s Batmanem, aby představila nového netopýřího ochránce a poté supermanským sólo filmem dva roky na to.

3. Shazam

7-superhrdinu-ktere-dc-pouzije-aby-porazilo-marvel-2
Herec: Dwayne "The Rock" Johnson (pouze spekulace)
Film: Shazam (2016)
Jak by ho DC mohlo využít?
Nejdříve si povíme, kdo Shazam je, neboť není zas tak známou postavou. Shazam (dříve přezdívaný jako Kapitán Marvel) přišel o oba rodiče a jeho dědictví mu ukradl chamtivý strýc. Aby se uživil, pracoval jako roznašeč novin. Jednoho dne se mu změnil život, když si ho k sobě zavolal starý mudrc. Ten mu předal svou sílu a moudrost a učinil z něj mocného Shazama, který vlastní schopnosti sedmi mocných bohů (Solomon, Hercules, Atlas, Zeus, Achilles a Mercury - počáteční písmena tvoří SHAZAM).
DC bude muset hodně zamakat na tom, aby si Shazam zašlou slávu (ve 40. letech byl oblíbenější než Superman) oživil. Pokud ale Dwayne "The Rock" Johnson na roli kývne, tak s tím, myslím, takovou práci mít nebudou. :)

4. Sandman 

7-superhrdinu-ktere-dc-pouzije-aby-porazilo-marvel-3
Herec: Joseph-Gordon Levitt (nepotvrzeno)
Film: Sandman (2016)
Jak by ho DC mohlo využít?
Tady je to komplikované. Je totiž několik verzí Sandmana. Jednou z nich je kupříkladu Wesley Dodds, který dokonce založí Justice League of America. Další zase tak trochu randí s Wonder Woman a k Justice League se přidá až později. DC podle všeho ale nepoužije ani jednu z těchto dvou variant. Sandman, jakožto film, by měl být jakýmsi DC ekvivalentem marvelovských Strážců Galaxie. Navíc se díky postavě Sandmana můžeme těšit na temnější stránku Justice League, kterou jsme díky Nolanově trilogii začali mít rádi. 

5.  Wonder Woman

7-superhrdinu-ktere-dc-pouzije-aby-porazilo-marvel-4
Herečka: Gal Gadot
Film: Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), Justice LeagueWonder Woman (2017)
Jak by ji DC mohlo využít?
Aaaa, konečně. Marvel má jako silnou ženskou postavu, která k ochraně nepotřebuje žádného chlapa a co se umí nejen ohánět zbraní, ale i svými myšlenkovými pochody, Black Widow. Wonder Woman by měla být přesně tím samým, jen s tím rozdílem, že bude mít nadpřirozené schopnosti. Wonder Woman začne svou prezenci v Dawn of Justice a poté ve vlastním snímku.

6. Flash

7-superhrdinu-ktere-dc-pouzije-aby-porazilo-marvel-5
Herec: Grant Gustin
Film: Flash/Green Lantern crossover (2017)
Jak by ho DC mohlo využít?
Pokud DC příští tah zahraje správně, mohl by Flash být jejich Agenty S.H.I.E.L.D.u, neboť se již točí televizní seriál (crossover s Arrowem, který si vede na obrazovkách u diváků skvěle a navíc je vážně dobrý) a podle traileru vypadá opravdu velmi dobře. Spolupráce s Arrowem bude silnou zbraní, kterou DC jen tak nezahodí a rozhodně se jí bude snažit chytře použít.

7. Green Lantern

7-superhrdinu-ktere-dc-pouzije-aby-porazilo-marvel-6
Herec: Dwayne "The Rock" Johnson nebo Idris Elba (spekulace)
Film: Justice League / Flash/Green Lantern crossover (2017)
Jak by ho mohlo DC využít?
No, tady to bude těžké. Green Lanterna jsme se již dočkali a já osobně si pamatuju, že jsem měl co dělat, abych ty dvě hodinky v kinosále vydržel. A nebyla to ani tak chyba Ryana Reynoldse, který v té roli nebyl vůbec špatný. V DC budou muset hodně zapracovat, aby diváci na tento propadák zapomněli, ale oba sympaťáci, kteří jsou pro roli zvažováni, by se na ni rozhodně hodili a nebál bych se říci, že by si je jak čtenáři, tak diváci zamilovali. Jediným problémem je, že Idris už je u fanoušků zapsán z Thora.