Jak to vypadá s novou verzí Cliffhangera?

Jak to vypadá s novou verzí Cliffhangera?
Cliffhanger (1993) | Carolco Pictures Inc.
Nemám z podobných projektů dobrý pocit, protože když dojde na klasické akčňáky, nevidím důvod k předělávání. Cliffhanger má sice na pažbě čtvrt století, pořád je to ale ligová žánrovka, fungující stejně dobře jako v době svého uvedení. Je ale třeba současně uznat, že pokud se u remaku sejde talentovaný tým, vždy z toho může vyjít zajímavá alternativa originálu.

Trailer na původní film:

O nové verzi už jsme více jak rok neslyšeli, pořád je ale na seznamu připravovaných kousků, tak si shrneme známá fakta: produkčně se pořád počítá s Moritzem a scénář dostal na starost Joe Gazzam. Ten zatím nemá na kontě jediný film, letos se ale divákům představil jiným remakem a to televizním Magnumem, což... není upřímně velký důvod k radosti, protože návrat oblíbeného očka v podání Jaye Hernandeze je docela slabota. Jinak se nic dalšího konkrétního neví a zatím ani nepadl případný režisér.
V původním snímku horský vůdce Gabe Walker (Sylvester Stallone) osudově selhal. Při záchraně svého zraněného kolegy Hala (Michael Rooker) a jeho nezkušené přítelkyně nepočítal s prasklou přezkou a přes všechnu svou snahu už nedokázal smrti Sarah zabránit. O osm měsíců později se nad štíty Skalistých hor odehraje mírně nepovedená letadlová loupež století - bedny se 100 miliony dolarů končí kdesi vysoko na nepřístupných místech. Bandité vedení chladnokrevným Qualenem (John Lightow) si pod záminkou ztracených turistů přivolají na pomoc horskou službu - Hala, Gabea a jeho přítelkyni Jessii, aby jim v hledání pomohli. A vše se zvrhne v boj o život.
Zda se remake bude držet námětu původního filmu upřesněno nebylo. Je také otázkou, jestli filmaři zvažují návrat Gabea v podání Stalloneho. Fanoušci by se, byť nějaké epizodní čestné roli, bezpochyby nebránili.
Cliffhanger (1993)
Cliffhanger