US tržby: Sousedi Zac Efron a Seth Rogen si podali Spider-Mana

US tržby: Sousedi Zac Efron a Seth Rogen si podali Spider-Mana
Cameron Diaz, Leslie Mann a Kate Upton úspěšně lákají do kina...
V Sony jsou teď nejspíš trochu nakvašení. Nejde o to, že by nový Spider-Man nevydělával. Už má celosvětově na kontě 550 milionů dolarů. K miliardě se ale nejspíš ani nepřiblíží, částečně i proto, že ve Státech bude rád za 250 mega (a i tuhle metu nejspíš nezdolá). O druhém víkendu mu každopádně Sousedi doslova natrhli... pavučinu. Zatímco Spider-Man nadbíhal divákům ve 4324 kinech a s dražšími lístky za 3D, nová komedie Sousedi měla kin jen 3279. A přesto trhla ohromných 51 milionů, přičemž pavouček doskočil na 37. Takhle, vážení, vytírá David podlahu s Golijášem. Sousedi mají o to víc vyhráno, že stáli jen 18 milionů. Úspěšná komediální éra Setha Rogena, který ve filmu jako tatík válčí s pařícím Zacem Efronem, pokračuje.
Jedna za všechny
Cameron Diaz, Leslie Mann a Kate Upton úspěšně lákají do kina...
Na trojku se odklidila další ostřejší, o poznání hůře hodnocená, ale taktéž poměrně úspěšná komedie Jedna za všechny. Té na záda kouká čtvrtá náboženská pohádka Heaven is for Real a pátý Captain America 2, který po šesti týdnech promítání celosvětově utržil 695 milionů dolarů. Neuvěřitelně dobře vydělává šesté Rio 2. Film sice nedostává žádné extra dobré známky, z pokladen kin celého světa ale děti filmu vydolovaly 422 milionů. Značka se očividně těší velké oblibě, i když je poměrně obtížné rozklíčovat proč.
Sarah Drew, Patricia Heaton, Trace Adkins
... naproti tomu ženská sestava v Moms' Night Out si diváky teprve hledá.
Až na sedmém místě odstartovala komedie Moms' Night Out a není se čemu divit - tak žalostné recenze se vidí málokdy. Záměr tvůrců byl jasný - udělat něco jako Pařbu ve Vegas se ženami. Ve filmu si parta matek vyrazí na trip, pak se to zvrhne a začnou se kupit problémy. Jenže Pařba měla nápady a sehranou grupu, Mom's Night Out nemá ani jedno. 4.2 milionů je přesto malý úspěch. Snímek stál studio jen 5 mega a navíc byl nasazen do pouhé tisícovky kin. Poslední novinka se ustálila na osmém místě s 3.7 miliony. Jde o animák Legends of Oz: Dorothy's Return, který se snaží parazitovat na slavném originálu. Z mizivých tržeb je jasné, že tentokrát dojení nevyšlo.
Desítku dále doplňují megahit Divergence a neúspěšné Doupě, poslední film, jenž Paul Walker dokončil před svou tragickou smrtí. Celý žebříček najdete (jako každý týden) v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.