Karel Roden jako Fotograf Jan Saudek.

Karel Roden jako Fotograf Jan Saudek.
Titulní roli svěřila režisérka Karlu Rodenovi. „Natáčení probíhá podle plánu, jsme zhruba v jeho polovině,“ říká producent filmu Viktor Schwarcz ze společnosti Cineart TV Prague. Jedna z největších scén filmu – vernisáž výstavy umělcových fotografií - se točila v prostorách bývalé Živnostenské banky v Praze Na Příkopě.
karel-roden-jako-fotograf-jan-saudek-3
Na plac se přišel podívat i Jan Saudek, který nostalgicky zavzpomínal na doby, kdy ho jako malého chlapce občas vzal tatínek s sebou do někdejší Živnobanky, kde byl léta zaměstnán. Filmový příběh se vrací k některým osudovým křižovatkám turbulentního života hlavního hrdiny, umělce obdařeného nejedním výjimečným talentem, živelností a vášní. Všechny tyto vlastnosti mu přinesly slávu i odmítání, lásku i zradu, zástupy obdivovatelů i osamocení.
karel-roden-jako-fotograf-jan-saudek-2
Režisérka Irena Pavlásková říká: „Drama příběhu je okořeněno také humorem, neboť náš hrdina je smyslem pro humor vrchovatě obdařen. Film poodkrývá tajemství Janovy tvorby, ponořuje se do bizarního a sugestivního světa žen, které ho obklopují.“ Film uvede distribuční společnost BIOSCOP do kin v lednu příštího roku.
Obrázek článku