Tržby v českých kinech: Papoušek Blu se vrací na vrchol, Spider-Man padá a Divergence startuje na třetím místě.

Tržby v českých kinech: Papoušek Blu se vrací na vrchol, Spider-Man padá a Divergence startuje na třetím místě.
Za necelé čtyři týdny od nasazení v tuzemských kinech shlédlo animák Rio 2 přes 140 tisíc diváků, tržby se blíží 20 milionům korun. Oproti předchozímu víkendu vyskočil divácký zájem/tržby o 68%. Aktuální víkend: 25.782 návštěvníků a tržby 3.4 milionu korun. Filmy pro děti jsou jednou z posledních jistot distribuce. I když i v tomto případě nejde o bůhví jaký šlágr.
Jamie Foxx
Amazing Spider-Man 2 | Sony
Zájem o snímek Amazing Spider-Man 2 hned po premiérovém víkendu opadl o celých 19%. Jaká jsou nová čísla? 18.489 diváků a tržby 2.88 milionu korun. Ve Spojených Státech měl snímek o víkendu premiéru a vedl si velmi dobře. U nás je výsledek tak trochu kapkou v moři, nepatrnou výsečí obří pavučiny, kterou producenti rozpočet jisto jistě zalátají.
Shailene Woodley
V Divergenci se musí hrdinka Shailene Woodley vypořádat s jinakostí. Ta se v tamní společnosti neodpouští.
Třetí skončila Divergence, start filmové série, od níž si tvůrci hodně slibují. Premiérový víkend v českých kinech tomudle sci-fi snímku pro vyznavače Hunger Games zajistil následující čísla: 13.406 diváků a 1.75 milionu korun na tržbách. Ve "Státech" diváky nahnala do kin úspěšná knižní předloha. U nás nic moc výsledek. Z herců mohla nalákat jen Kate Winslet. Ale v roli záporné hrdinky.
Cameron Diaz
Sekne jí to. Cameron Diaz v komedii Jedna za všechny. Vedle ní Nikolaj Coster-Waldau.
Jen o trochu míň než Divergence, tedy film s poměrně masivní marketingovou podporou, utržila Jedna za všechny (2014), komedie s Cameron Diaz v hlavní roli milostného čtyřúhelníku. Premiérový víkend přivedl do kin 10.748 diváků, do pokladen přinesli 1.5 milionu korun. To ujde.
Pojedeme k moři
Pojedeme k moři - z natáčení.
Mezi pěticí nejúspěšnějších se drží i debut Jiřího Mádla, snímek Pojedeme k moři (2014). 7.845 diváků, tržby pod milion korun. Recenzenti v tomhle případě svým kladným přijetím do kina moc lidí nedostali. Škoda. Z Mádla a tvůrců filmu čiší hravost, odhodlanost a nadšení.
Paul Walker
Paul Walker v Doupěti. Zrovna velký zájem hercův poslední film nevyvolal.
Víc si od čtvrtečního uvedení Doupěte (2014) jistě sliboval i distributor posledního snímku Paula Walkera. Besson tvoří a produkuje s podobnou razancí jak Baťa cvičky. Akorát že ty jeho boty nosil celý svět. Na Doupě o premiérovém víkendu vyrazilo 3.633 fanoušků, v pokladnách nechali necelého půl milionu korun.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.