Divergence - jednotlivé frakce. Do které z nich se budete chtít přidat?

Divergence - jednotlivé frakce. Do které z nich se budete chtít přidat?

Odevzdanost (v originále Abnegation)

divergence-jednotlive-frakce-do-ktere-z-nich-se-budete-chtit-pridat
Hlavním mottem je obětavost ve službě druhým. Každý člen této frakce musí vše, co koná, podřídit dobru celé společnosti, nikoli svému osobnímu prospěchu. Nikdy nesmí upoutávat pozornost na sebe, vyzdvihovat své úspěchy, musí potlačit veškeré touhy, vykonávat prospěšnou práci pro dobro celku a vystupovat i jednat nenápadně. K tomuto dopomáhá i volné šedé oblečení, které ukazuje, že není důležitý jedinec, ale skutky, které činí a které prospívají všem. Nesnáší sobeckost. V této frakci je zakázaná veškerá marnivost – šperky, líčení, ale třeba i pohledy do zrcadla. Právě zde se narodila hlavní hrdinka Beatrice (Tris).
Dystopické společnosti Chicaga vládne rada složená pouze z členů frakce Odevzdanosti (včetně rodičů Tris), protože ti za všech okolností jednání pouze pro dobro všech a jsou naprosto neúplatní.
Substance při Obřadu volby: šedé kameny.

Neohroženost (v originále Dauntless)

divergence-jednotlive-frakce-do-ktere-z-nich-se-budete-chtit-pridat-3
Nenávidí zbabělost. Vždy se snaží posunout hranice lidských možností o kousek dál. Pohrdají smrtí. Hlavním úkolem této frakce je starat se o vnitřní i vnější bezpečnost celého města. Přijímací rituál do Neohroženosti je mimořádně náročný – sestává z tvrdého tréninku, ze zkoušek odvahy i psychycké odolnosti, ochoty snášet bolest – a zájemci, kteří ho nezvládnou, končí jako odpadlíci (jedinci na okraji společnosti, kteří nemají svou frakci). Poznávacím znakem je černé oblečení, tetování, piercing, extravagantní účesy, halasnost a neochota podřizovat se pravidlům – kromě těch, která vycházejí z filozofie této frakce.
Substance při Obřadu volby: řeřavé uhlíky.

Sečtělost (v originále Erudite)

divergence-jednotlive-frakce-do-ktere-z-nich-se-budete-chtit-pridat-4
Ze všech problémů lidstva viní nevědomost. Hlavním snahou členů této frakce je načerpat co nejvíce znalostí a ty pak využít. Pochází od nich naprostá většina nových vynálezů, přístrojů, léků. A právě Sečtělost vymyslela simulaci používanou při zkoušce i při následném výcviku Neohrožených. Nicméně členové frakce se při realizaci svých plánů nezastaví před ničím a jejich skrytým cílem je ovládnout celé Chicago a zbavit se současné rady složené výhradně z představitelů Odevzdanosti. Poznávacím znakem je modrá barva, brýle a ochota vždy a za každých okolností číst a diskutovat.
Substance při Obřadu volby: voda.

Mírumilovnost (v originále Amity)

divergence-jednotlive-frakce-do-ktere-z-nich-se-budete-chtit-pridat-1
Pro členy této frakce je největším nepřítelem agrese. Všechny konflikty se snaží řešit dialogem, neuznávají fyzické násilí. Snaží se žít v sepětí s přírodou a jejím rytmem. Starají se o zemědělství a zásobují město potravinami. Do sporů mezi dalšími frakcemi nezasahují, ale vždy jsou ochotní ujmout se role zprostředkovatele při jednání. Poznávacím znamením je červené a žluté oblečení.
Substance při Obřadu volby: hlína.

Upřímnost (v originále Candor)

divergence-jednotlive-frakce-do-ktere-z-nich-se-budete-chtit-pridat-2
Nesnáší pokrytectví. Vždy a za všech okolností mluví upřímně, i kdyby tím měli ohrozit sami sebe. Realitu vidí pouze černo-bíle. Proto nosí černý oblek a bílou kravatu. Při přijímacím rituálu prozradí pod vlivem speciální drogy všechny svá tajemství, takže už nemají co tajit a nemusí tedy lhát. U většiny dalších frakcí jsou kvůli tomu neoblíbení. Ve městě působí především jako zákonodárci a soudci.
Substance při Obřadu volby: sklo.
Obrázek článku