Sedm nejočekávanějších amerických seriálů! Je na co se těšit!

Sedm nejočekávanějších amerických seriálů! Je na co se těšit!
1. The Leftovers (režie: Peter Berg)
premiérový díl 15.června
sedm-nejocekavanejsich-americkych-serialu-ja-na-co-se-tesit
Skutečnou pecku prý na červen chystá odpálit HBO. Její Temný případ (True Detective) nenechává nikoho na pochybách, že v silné konkurenci nehodlá stanice vyslat do éteru nějaký aušus. Do éteru ovšem vyletí a zmizí neznámo kam poměrně značný počet lidí naší planety. Dosáhli osvícení nebo zatracení? A co ti, kteří zůstali? Napínavá zápletka prý vnese do srdcí diváků podobně jako Temný případ řadu otázek týkajících se víry, morálky a pochybností. Předlohou seriálu byl stejnojmenný román Toma Perrotta. Režie se ujal zkušený Peter Berg (Na život a na smrt, Bitevní loď).
2. Salem (režie: Richard Shepard)
premiérový díl: 20. dubna
Salem
Dvě z devíti hodinových epizod už má za sebou seriál Salem, který je tak trochu americkou verzí Kladiva na čarodějnice. Diváky zavádí do 17. století státu Massachusetts. Vzhledem k tomu, že chicagská stanice WGN nemá se seriálovou dramatickou tvorbu prakticky žádné zkušenosti, lze očekávat, že výsledek nenaplní divácká očekávání. Ale nemalujme čerty na zeď.
3. Extant (režie: Allen Coulter)
premiérový díl: 9.července
Halle Berry
Sci-fi seriál Extant má v ruce velmi silný trumf a tím je producentské zaštítění samotným Stevenem Spielbergem. Stanice CBS vkládá do šestidílného projektu nejen značné prostředky, ale i očekávání. Dalším velkým jménem je i představitelka hlavní role Halle Berry. Ta zde ztvární astronautku, která se po návratu z kosmu vrací k rodině a vzhledem k tomu, čemu byla ve Vesmíru vystavena, už nic není jako dřív. Nejen pro ni. Pro všechny. Nezní to lákavě?
4. Penny Dreadful (režie: Juan Antonio Bayona, Sam Mendes)
premiérový díl: 11. května
171f2bdb
Stanice Showtime už brzy odstartuje osmidílný seriál Penny Dreadful. Žánrové zařazení je prý nejblíže psychosexuálnímu thrilleru, který by měl divákům připomenout, že klasický horror zdaleka není čímsi zvětralým a pro moderního diváka nezajímavým. Děj se bude odehrávat ve viktoriánském Londýně a svede dohromady Dr. Frankensteina, Doriana Greye a řadu postav z Draculy. Hlavní role Eva Green, Josh Hartnett a Timothy Dalton.
5. The Strain (režie: Guillermo del Toro)
premiérový díl: 19. července
Agresivní virus
Svoje eso v rukávu má i stanice FX. V červenci bude nepochybně v hledáčku všech fanoušků sci-fi a Guillerma del Tora. Ani ten neodolal a nechal se zlákat možností vyvinout pro renomovaný TV kanál svůj seriál. The Strain bude 13 dílný thriller o tom, jak se vědci musí potýkat s virem, který z nakažených dělá upíry. S tím má Toro své zkušenosti z Bladea.
6. The Knick (režie: Steven Soderbergh)
premiérový díl: měsíc zatím není znám (2014)
sedm-nejocekavanejsich-americkych-serialu-ja-na-co-se-tesit-1
A ještě jedno velké jméno láká pozornost nejen příznivců seriálové tvorby. Režisér Steven Soderbergh (Dannyho parťáci, Traffic) je spojovaný především s kvalitní tvorbou určenou pro filmová plátna. Pokud se rozhodl natočit seriál, pak by diváka nemělo odradit ani to, že seriál se odehrává na počátku 20. století a je pohledem do života zaměstnanců newyorské nemocnice Knickerbocker. Jedna z hlavních rolí Clive Owen.
7. Gracepoint (režie: James Strong)
premiérový díl: měsíc zatím není znám (2014)
sedm-nejocekavanejsich-americkych-serialu-ja-na-co-se-tesit-2
Po delší době Američané sáhli po úspěšném britském formátu a přetáčí ho do vlastní verze. Seriál BBC Broadchurch sklidil velký úspěch jak u diváků, tak u kritiky. Detektivní příběh je zasazený do malého města, kde je nalezen zavražděný jedenáctiletý chlapec. Jak v britské, tak americké verzi hlavního vyšetřovatele hraje David Tennant (Doctor Who). Olivii Colman, která si zahrála jeho parťačku, střídá Američanka Anna Gunn (Perníkový táta).